FeaturedKIBRIS

Türkiye’deki seçimler için oy verme işlemi…

Türkiye’de 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Kuzey Kıbrıs’ta oy verme işlemleri bugün başladı.

Kuzey Kıbrıs’ta  ikamet eden ve yurtdışı seçmen kütüğünde kaydı bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yarın ve Pazartesi günü de oy kullanabilecek.

Oy kullanmada öncelik hamile, hasta, yaşlı, engelli ve çocuklu ailelere tanınırken, seçimler için 20 sandık açıldı.

Oy verme işleminin ilk günü öğle saatlerinde sandık başında yoğunluk yaşandı.

Kuzey Kıbrıs’ta ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 106 bin 500 seçmen yarın ve Pazartesi günü de 09.00-21.00 saatleri arasında Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği yanındaki 20 Temmuz Fen Lisesi’nde oy kullanılabilecek.

Türkiye’deki Cumhurbaşkanı seçiminin 2’inci tura kalması durumunda Kuzey Kıbrıs’ta TC vatandaşları, 30 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında aynı okulda 2. tur için tekrar oy verecek.

Bu arada, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği seçim bina sorumlusu Ertuğrul Demirci yaptığı açıklamada, seçmenlerin oy kullanmaya gitmeden öncede internet üzerinden yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadıklarını kontrol etmeleri uyarısında bulundu.

Seçmenlerin, oy kullanabilmek için T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı, pasaport veya soğuk damgalı, mühürlü bir kimliklerini yanlarında bulundurmaları gerek.

Kaynak:BRTK


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber