FeaturedKIBRIS

‘Türkiye, Amerika için değerli bir ortak’

ABD’nin Kıbrıs Büyükelçisi Judith Garber bugün Kıbrıs’ın güneyinde bulunan Amerikan Elçiliği’nde basın toplantısı düzenleyerek önemli açıklamalarda bulundu.

ABD’nin Kıbrıs Büyükelçisi Judith Garber, Kıbrıs’ın ABD için önemli bir ortak olduğunu söyledi. ABD’nin Kıbrıs Rum tarafına silah satış kısıtlamasını kaldırma kararının ise iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendiren bir adım olduğunu söyledi.

Amerikan büyükelçisi, Türkiye’den gelen tepkilerin ardından bu kararın Türkiye ile ilgili olmadığını söyledi. Garber, tam tersine iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin güvenlik alanında derinleştiğini vurguladı.

Garber, ambargonun kaldırılmasının ölümcül olmayan silahlarla ilgili olduğunu ve iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesi temelinde bir başka adım olduğunu ve bir gecede uygulanmadığını belirtti. Türkiye’nin bölgede ABD için de değerli bir ortak olduğunu ve iki ülke arasındaki ilişkileri bozma arzusu olmadığını kaydetti.

ABD’nin karar için belirlediği koşullar sorulduğunda, kara para aklamayla mücadelede iki ülke arasındaki işbirliğine ve Kıbrıs’ın Rus savaş gemilerini Kıbrıs limanlarına demirlemesini engellemek için atması gereken adımlara değindi.


Kendisinin de açıkladığı gibi, bu, Moskova’nın Doğu Akdeniz’de oynadığı istikrarsızlaştırıcı rolle ilgili ve Rusya’nın Suriye’deki rolünü örnek olarak gösterdi.

Garber, konuyla ilgili olarak kendisi ile Kıbrıslı Rum lider Anastasiadis arasında görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

(Voice of the Island)



Benzer Haberler

LTB’nin 20.’sini düzenlediği Kıbrıs Tiyatro Festivali perdelerini açtı

Voice Kıbrıs Haber

Düşürülen cüzdanı çalan şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Hesap tartışması bıçaklı saldırıyla bitti

Voice Kıbrıs Haber

Yük asansörüyle yaklaşık 1.5 metre düştü

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da restoranda yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Girne-Değirmenlik Anayolu ve Gemikonağı’nda kaza!

Voice Kıbrıs Haber