FeaturedKIBRIS

Turizm ve Çevre Bakanlığı bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda 124 milyon 386 bin 800 TL’lik Turizm ve Çevre Bakanlığı bütçesi oyçokluğuyla onaylandı.

Turizm ve Çevre Bakanlığı bütçesi görüşülürken yapılan konuşmalar sırasında söz alan UBP Milletvekili Dursun Oğuz, turizm sektöründe planlamanın önemine işaret etti. Turizm sektörü temsilcilerinin sesini duyurmak için daha çok çalışması gerektiğini söyleyen Oğuz, “Ama hükümet uyuyor. İcraat bitti” dedi.

Turizm sektöründe yerli istihdam konusuna değinen Oğuz, özellikle Karpaz’daki tesislere işaret ederek, “Dibindeki köydeki insanlar işsiz ama tesiste yurt dışından gelen insanlar çalışıyor” dedi. Oğuz, turizm tesislerinde yerli ürünlerin de kullanılmadığını söyledi ve hükümetin bu konulara eğilmesi gerektiğini belirtti.

Ülkeye gelen turistlerin yanlarında uyuşturucu getirdikleri için tutuklanmalarına işaret eden Oğuz havaalanlarında ve benzeri noktalarda uyuşturucu kullanmanın Kıbrıs’ın kuzeyinde suç olduğunu anlatan uyarılar konmasını istedi. Oğuz, taş ocaklarının çevre dostu hale getirilmesi gerektiğini de söyledi.

Dursun Oğuz 14, Ağustos 2018’de hükümetin açıkladığı ekonomik önlem paketinde yer alan maddelerin ne derece hayata geçtiğini de sordu.

(TAK)



Benzer Haberler

LTB’nin 20.’sini düzenlediği Kıbrıs Tiyatro Festivali perdelerini açtı

Voice Kıbrıs Haber

Düşürülen cüzdanı çalan şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Hesap tartışması bıçaklı saldırıyla bitti

Voice Kıbrıs Haber

Yük asansörüyle yaklaşık 1.5 metre düştü

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da restoranda yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Girne-Değirmenlik Anayolu ve Gemikonağı’nda kaza!

Voice Kıbrıs Haber