DÜNYA

Trump’ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

ABD Başkanı Trump’ın doktorları “Başkanın sağlık durumu çok iyi. Ekstra oksijen takviyesi yapılmıyor. 24 saattir ateşi yok” açıklaması yaptı. Trump dünden beri corona virüs tedavisi görüyor.

Covid-19’a yakalanan ve dün Walter Reed Askeri Hastanesine kaldırılan Trump’ın doktoru ABD Başkanı’nın sağlık durumu hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

Conley, basın toplantısına, “Bu sabah itibarıyla Başkan Trump’ın durumu gayet iyi.” sözleriyle başladı.

Corona virüs testinin pozitif çıkmasının ardından hastaneye getirilmesi kararını ilgili tıp ekibiyle istişare halinde kendisinin verdiğini dile getiren Conley, “Başkan’ın buraya getirilmesini tedbir amaçlı olarak biz istedik. Kendisinin hafif öksürüğü ve yorgunluğu var, perşembe ve cuma sabahı ateşi vardı ancak ondan sonra ateşi kalmadı.” şeklinde konuştu.

“ŞU ANDA OKSİJEN DESTEĞİNE İHTİYACI YOK”

Trump’ın oksijen desteği alıp almadığı sorularına net bir yanıt veren Conley, “Başkan şu anda oksijene bağlı değil. Oksijen desteğine ihtiyacı yok şu anda. Hastaneye geldiğinden bu yana oksijene hiç bağlanmadı.” bilgisini verdi.

Conley, ayrıca Trump’ın oksijen satürasyonunun yüzde 96 olduğunu açıkladı.

Diğer doktorlarla birlikte Trump’a uygulanan tedaviden de bahseden Conley, “Remdesivir” adlı ilacın yanı sıra kendisine özel bir “antikor kokteyli” verildiğini belirtti.



Benzer Haberler

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen hakkındaki Pfizer aşı davası ertelendi

Voice Kıbrıs Haber

GTA 6’nın çıkış tarihi belli oldu

Voice Kıbrıs Haber

İki büyük kara deliğin birleştiği tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

Gana’da 17 aylıkken resim yapan Liam, dünyanın “en genç erkek sanatçısı” oldu

TAK

28 yıl komşunu evinde alıkoyan kişi gözaltına alındı

AA

Paris’te düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi öldü

AA