FeaturedKIBRIS

Trodos’a, Star Wars ilham kaynağı oldu!

 Trodos dağının zirvesine yapılması planlanan astronomik araştırma merkezi heyecanla beklenirken, binanın mimarları Nicodemus ve Elena Tsolakis tasarımlarında Star Wars ve bazı bilim kurgu filmlerinden esinlendiklerini açıkladılar.

Cyprus Mail’e konuşan mimar Elena Tsolakis; “Bina, henüz yere konmuş ve her an kalkışa hazır bir uzay gemisine benzeyecek” dedi.

Gözlem tutkusu olan ve yeterli ekipmana sahip herkesin alanda gece boyunca gözlem yapabileceği açıklanırken aynı zamanda ziyaretçiler için kahve gibi bazı servislerin de olacağı vurgulandı.
Ekipmana sahip olmayan ziyaretçiler için ise gündüz kullanım için solar, gece kullanım için ise lunar olmak üzere iki teleskopun alanda bulunacağı belirtildi.

Diğer ışıklardan etkilenmemek için bin 200 metre yüksekliğe kurulacak olan gözlem evi gelecekte bilim insanı olmak isteyen çocuklar için ve gençler için oldukça büyük bir öneme sahip olacak.

Agridia köyünde olacak olan Merkez’in yüzde 90’ı Avrupa Birliği tarafından, geri kalanı ise Agridia halkı ve Rum hükümeti tarafından karşılanacak.

Tahminlere göre inşaatın 2018’in başında başlayıp 2019’un yaz aylarında tamamlanması bekleniyor.

Çeviri: voiceoftheisland.com – İpek Dermuş

Kaynak: CYPRUS-MAIL

 



Benzer Haberler

LTB’nin 20.’sini düzenlediği Kıbrıs Tiyatro Festivali perdelerini açtı

Voice Kıbrıs Haber

Düşürülen cüzdanı çalan şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Hesap tartışması bıçaklı saldırıyla bitti

Voice Kıbrıs Haber

Yük asansörüyle yaklaşık 1.5 metre düştü

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da restoranda yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Girne-Değirmenlik Anayolu ve Gemikonağı’nda kaza!

Voice Kıbrıs Haber