FeaturedKIBRIS

Trodos’a gidecek olanlar dikkat!

Haftalardır ada genelini etkisi altına alan kötü hava şartları halen devam ederken Kıbrıs Cumhuriyeti polisi Trodoso seyahat edecek olan sürücüleri uyardı.

Kıdemli meteoroloji uzmanı Philippe Timbios, KHA’na yaptığı açıklamada, şu anda dağlık bölgelerde daha çok belirgin olan kötü hava koşullarının öğleden sonra adanın diğer bölgelerine yayılacağını ve şiddetli yağışların ve gök gürültülü fırtınaların beklendiğini söyledi. Mevcut hava durumunun yarın öğleden sonra dağılmaya başlayacağı da yapılan açıklamada yer aldı.

Öte yandan Kıbrıs Cumhuriyeti polisinin yapmış olduğu uyarılarında Trodosa yolculuk yapacak olan sürücülerin dikkatli olmaları konusunda bilgilendirdi.

Yapılan polis açıklamasında, donma nedeniyle, Karvouna – Troodos, Platres – Troodos ve Prodromos – Troodos yolları SADECE 4×4 araçlara veya kaymaz zincirlerle donatılmış araçlar için açık olduğu ifade edildi.

Ayrıca, Troodos’tan Platres’e ve Agros bölgesinde, yoğun sis ve görüşün yanı sıra kuvvetli rüzgarlar ve şiddetli yağış olduğu ifade edilirken, dağ yolu ağındaki durumun mevcut hava koşulları nedeniyle değiştiği belirtildi.

Sürücülerin, yola çıkmadan önce polis iletişimi yoluyla yol durumu hakkında bilgi almaları istendi.

Son olarak polis sürücülere, son derece dikkatli olmaları, düşük hızlarda araç kullanmaları, araçlarından uzak mesafeleri korumaları ve araçlarının trafik ışıklarını yakmaları konusunda tavsiye bulundu.

Voice Türkçe Haberler


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK