Türkiye

TC pasaportlarında yeni dönem

Türkiye Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner, test basımlarına başlanan yeni pasaportların kağıt değil kart olarak üretileceğini belirtti.

Yeni pasaportlar geliyor

Yeni pasaportların polikarbondan yapılacağını ifade eden Güner, “Yeni pasaportlar şu anki kullanılan pasaportlardan farklı. Test basımlarına başladık. Kimlik kartlarında kullanılan malzemeler kullanılacak. Yeni pasaportlar kağıt olarak üretilmeyecek. Kart şeklinde üretilecek. Bu kartla seyahat yapma özgürlüğü de olacak. Eğer Avrupa Birliği ile vize serbestliği başlamış olsaydı bu pasaportlar gerekiyordu. Bu işin yazılım süreci de önemli. Emniyet Genel Müdürlüğü ile UYAP sorgulama sistemi gibi bir sistem kurmamız lazım.” diye konuştu.

“Nitelikli Suriyelilere ve Ahıska Türklerine kimlik kartı”

Güner, normal vatandaşlık işlemlerinin dışında Suriyeliler ve Ahıska Türklerine de vatandaşlık hakkı verilme işlemleri olduğunu belirterek, “En az 4 yıllık eğitimi olan, meslek sahibi nitelikli Suriyelilere kimlik verilme işlemleri var. Bu kriterlere Ahıska Türkleri de dahil. Ahıskalılar özellikle Antalya bölgesinde yoğunluk oluşturuyor. Kurum olarak başka işlemler dışında böyle bir vatandaşlık konseptimiz de var. 180 günlük eylem planında 50 bin Suriyeliye kimlik kartı verilme hedefi var.” dedi.

Seminer, 1 Kasım Çarşamba günü sona erecek.


Benzer Haberler

Türkiye’de Yargıtay Başkanı 27. tur seçiminde de belirlenemedi

AA

Ege Denizi’nde deprem!

AA

Türkiye ve Yunanistan sınır kapıları arasındaki yeni köprünün inşasına bu yıl başlanacak

AA

Akşener’den İYİ Parti kurultayında “veda” konuşması

BBC Türkçe

Erzincan’da 4,1 büyüklüğünde deprem

NTV

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı davasında karar: 7 kez müebbet ve 1794 yıl hapis cezası

AA