FeaturedKIBRIS

Bir günde Hemşirelik fakültesinden mezun edildi!

(Kamalı Haber) – Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KSTÜ) sahte diploma alan Anastasia Morozova Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı. Zanlı daha öncede Girne’de tabipler birliği izni olmadan botox yapmak suçundan tutuklanıp teminata bağlanmıştı.

Polis memuru Ali Erdelhun mahkemede olguları aktardı.

Polis, zanlının Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi yetkililerinin yaptığı şikâyette zanlının 10 Eylül 2019 tarihinde kayıt yaptırmış gibi gösterildiğine, ancak 4 Kasım 2023 tarihinde 67 ders girişi yapılarak, hemşirelik fakültesinden bir günde mezun edildiğine dair bilgi aldıklarını söyledi.

Polis, 25 Nisan’da zanlının evine gittiklerini, eşinin kapıyı açtığını zanlının alışverişe gittiği yönünde beyanda bulunmasına karşılık, evde yapılan aramada zanlının elbise dolabında bulunduğunu mahkemeye aktardı.

Polis, evde yapılan aramada diploma veya transkrip bulamadıklarını belirtti. Polis, sorgulanan zanlının ifadesinde korktuğu için diplomasını komşusuna verdiğini itiraf ettiğini açıkladı. Polis, komşuya verilen diplomanın bulunup, emare alındığını söyledi.

Polis, yapılan soruşturma sonucu zanlının 11 Aralık 2023 tarihinde sahte belge düzenleyerek, Kıbrıs Türk Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvuru yapıp, üye olduğunu kaydetti. Polis memuru, yapılan araştırmada zanlının Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi ile ayda 20 bin TL karşılığında hemşirelik yapmak için anlaştığını tespit ettiklerini mahkemeye aktardı.

Polis, zanlının hem herhangi bir hastaya müdahale edip etmediği hem de ne kadar suç gelir elde ettiğinin araştırılabilmesi için aleyhinde üç gün ek tutukluluk talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği’ne kayıt yaptırıp yaptırmadığı araştırılıyor

Öte yandan Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği Başkanı Ali Özgöçmen konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’yle (KTSÜ) kamuoyunun gündemine gelen sahte diploma iddiaları sonrası ilgili üniversiteye ait diplomaya sahip kişi ya da kişilerin Birliğe kayıt yaptırıp yaptırmadığını araştırdıklarını kaydetti.

Özgöçmen, yaptığı yazılı açıklamada, araştırma neticesinde bir kişinin tespit edildiğini, bunun üzerine Birliğin avukatı Şefik Aşçıoğulları ile yapılan görüşme neticesinde ilgili kişinin masumiyet karinesi göz önüne alınarak iki kez YÖDAK’tan ve bir kez de KSTÜ’den yazılı olarak diplomasının geçerlilik, gerçeklik ve transkriptleri talep ettiklerini kaydetti.

Geçtiğimiz gün de mali polise bu meyanda ifade verdiklerini aktaran Özgöçmen, söz konusu birlik üyesinin diplomasının sahte çıkması halinde, Birlik yasası hükümlerine göre şikayetçi olduklarını kaydetti.


Benzer Haberler

KTAMS: “30 Nisan itibariyle bir ailenin açlık sınırı 23 bin 559 TL”

Voice Kıbrıs Haber

Tufan: “Yollarda değil pistlerde yarışalım”

Voice Kıbrıs Haber

7 Mayıs Dünya Astım Günü: “262 milyon insan astımın etkisinde”

Voice Kıbrıs Haber

Derinya’ya yeni bir pazar yeri inşa ediliyor

Voice Kıbrıs Haber

Holguin’in akşam saatlerinde adaya gelmesi bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Güney’e Ürdün’den yangın söndürme helikopteri desteği

Voice Kıbrıs Haber