FeaturedKIBRIS

Tatar ve Erdoğan Su Temin Projesinin yeniden açılışında konuşuyor (Canlı yayın)

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ersin Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Su Temin Projesi Boru Hattı Onarımını Müteakip Su Verme Töreninde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim için Doğu Akdeniz meselesinin iki boyutu var. Birincisi Türkiye’nin kıta sahanlığındaki haklarının korunması, ikincisi de Kıbrıs Türk halkının Ada’nın etrafındaki doğal kaynaklarla ilgili hak ve çıkarlarının garanti edilmesidir.” dedi.

Erdoğan, “Son yapılan AB zirvesinde Kıbrıs Türk halkının yine yok sayıldığını gördük. Türkiye bu adaletsizliğin sürmesine izin vermeyecektir.”  diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi planlanan Doğu Akdeniz Konferansı’nda da Kıbrıs Türkü mutlaka hak ettiği şekilde temsil edilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Ersin Tatar,  Ankara’daki görüşmede açıklama yaparak Erdoğan’a teşekkür etti, Doğu Akdeniz’deki gazın çatışma değil dostluğa vesile olmasını istedi.

“Gelinen noktada Doğu Akdeniz’de onlar ne yaparsa, bizim de aynısını yapma hakkımız vardır” diyen Tatar, su temin projesine yönelik de tamiratın tamamlanması, Geçitköy’de yeniden su akması nedeniyle de Erdoğan’a teşekkür etti.

Tatar, kendisi için kurulan özel ekrandan açıklamayı okudu, “Türkiye ile Kıbrıs Türkleri arasında fitne sokmaya çalışanlara en iyi yanıtın ortak projelerle verileceğini” belirtti.

Erdoğan da yeniden söz alarak su projesi hakkında “bir sıkıntı yaşandı, tekrar tamirat yapıldı, kolay değil, yoğun bir çalışmayla yapıldı. Bu proje bir mühendislik harikasıdır” dedi.

 

(BRT)

 

 


Benzer Haberler

İsias Davası için Adıyaman’a giden KKTC heyeti adaya döndü

BRT

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde olacak

Voice Kıbrıs Haber

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber