FeaturedKIBRIS

“Kapalı Maraş’ın bir kısmı Perşembe sabahı halka açılacak”

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Başbakanı Ersin Tatar’ı Beştepe’de kabul etti.

Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Ersin Tatar, kapalı Maraş’ın sahil kısmının perşembe günü açılacağını söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabule, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da katıldı.

Görüşmenin ardından Erdoğan ve Tatar, Türkiye’den KKTC’ye içme ve kullanma suyu taşıyan hattın deniz geçiş sisteminde yaşanan arızanın giderilmesi dolayısıyla düzenlenen törene video konferans yöntemiyle katıldı.

Ersin Tatar burada yaptığı konuşmada, kapalı Maraş ile ilgili bir müjde vererek, “Halkımız perşembe sabahından itibaren sahile gidebilecek. Maraş meselesini milli bir dava olarak görüyoruz. Herkesi bu milli davaya sahip çıkmaya davet ediyorum.” dedi.

BİR ÇOK YERİ RAHATSIZ EDECEK

“Maraş’ın KKTC toprağı olduğu tartışmasız bir gerçek” diyen Erdoğan, Maraş’ın açılmasının bir çok yeri rahatsız edeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı şöyle devam etti:

“Ama bugüne kadar hep Kıbrıs’taki Türkler sabretti biz sabrettik ama bu sabrın karşılığını alamadık. Adadaki Kıbrıs Türkleri’nin 5 asırlık varlığını kaldırmaya yönelik bir dönemde bu gelişmenin olması anlamlıdır. Çözümsüzlüğün bedeli hep Kıbrıs türküne ödetilmek istenmiştir. Maraş da bu çözümsüzlüğün bir parçasıdır. Kıbrıs’ın geleceğini artık hayaller yerine somut gerçekler üzerine inşa etme kararı aldık. Tasarruf Türk makamlarına aittir.  Perşembe sabahından itibaren kapalı bölgeye girebilecek olmasından memnuniyet duyuyoruz. Bu KKTC ekonomisini şaha kaldıracak bir fırsattır. Mülkiyet hakkına saygı gösterilip Maraş’ın tümü açılmalı. KKTC büyüdükçe, zenginleştikçe, güçlendikçe kendisine uygulanan ambargo zincirleri de birer birer kırılmaya başlayacaktır. Maraş’ın açılması kararının KKTC halkına hayırlı olmasını diliyorum.”

(NTV)

 


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber