FeaturedKIBRIS

Tatar, Miçotakis ile ayaküstü sohbet konusuna açıklık getirdi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kaldığı otelin kahvaltı salonunda Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile ayaküstü yaptığı sohbetle ilgili açıklamalarda bulundu. Miçotakis ile olan bir fotoğrafın medyaya servis edilmesi ile birtakım yorumlar yapıldığına işaret eden Tatar, bunlara açıklık getirdi:

“Yunanistan Başbakanına neden 2 devlet talebinde bulunduğumuzu, Kıbrıs’ta iki devletin zaten bulunduğunu ve 60 yıl geriye sayarak Kıbrıs’ı farklı bir noktaya götürmenin bu saatten sonra pek de mümkün olamayacağını, federal temelde yapılan görüşmelerin son 50 yıldır hiçbir başarı elde edilemeden, bu fırsatların kaçılıdığını anlattım. O da bana ‘bunun kabul görmeyeceğini’ söylemiştir. Netice itibarıyla kendisi Yunanistan’ın Başbakanı’dır ve garantör ülkedir. Cenevre’de yapılan toplantılarda da Yunanistan Dışileri Bakanı Dendias ile de bu konuları görüşmüş bir kişiyim.”

Tatar, Miçotakis ile resmi bir toplantı yapmadığını ancak yaptıkları ayaküstü görüşmeyi duymayan kalmadığını ifade ederek, “Bizim yaptığımız doğru idi, bir salonda bir görüşme fırsatı olduğunda bunu değerlendirirsiniz. Görüşmekten daha güzel birşey olamaz” dedi.

MİÇOTAKİS “ İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMDEN BAHSETMEYE GEREK YOK; KİMSE SİZİ DUYMAYACAK”

Öte yandan Yunan basının konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis,”Aslında bir görüşme yapmadık. Otelin kahvaltı salonunda ayaküstü, iki dakika sohbet ettik” demişti.
Tatar’ın iki devletli çözüm ısrarından vazgeçmesi gerektiğini söylediğini aktaran Miçotakis, “Kendisine Brüksel’de iki devleti çözümden bahsetmenize gerek yok. Çünkü kimse sizi duymayacak dedim” şeklinde konuştu.

Voice Kıbrıs Haber/TAK


Benzer Haberler

“Yurttaşa yargı öncesi bir ara çözüm imkanı sunuluyor”

“Lütfen çalışanlar üzerinde oynanan bu oyunu görelim”

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye’den yeni NAVTEX

SysAdmin

Uluslararası fuar başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sağlık Bakanlığı’ndan Covid-19 aşısı olmak isteyen 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için yeni duyuru

Ege ve Doğu Akdeniz’de elektrik bağlantılarına ilişkin yeni planlar