FeaturedKIBRISPolitika

“Sözün bittiği yerdeyiz”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda ilk olarak Başbakanlığın Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi gündeminde bulunan, Her Türlü Maaş Ücret ve Maaş Nitelikli Ödemeler ile Emekli Maaşlarından Yapılacak Olan Kesintiler hakkında yasa tasarısının komitede ivedilikle görüşülmesi oylandı ve oyçokluğuyla kabul edildi.
Daha sonra Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi’nin Kıbrıs Vakıflar İdaresi Kiracılarının Birikmiş Kira ve Gecikme Zammı Borçlarının Tahsili ilişkin tasarının üçüncü görüşmesinin yapılması oylandı.
Genel kurul, UBP Milletvekili Ali Pilli’nin Sağlık Bakanlığı görevinden alınarak, bu göreve Ünal Üstel’in getirilmesi ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı mevkiine de UBP Milletvekili Resmiye Canaltay’ın getirilmesine ilişkin tezkerenin okunmasıyla sürdü.
Bunun üzerine söz alan UBP Milletvekili Ali Pilli, kürsüye çıkarak bakanlık döneminde kendisine verilen desteğe teşekkür etti. Pilli ayrıca Başbakan Ersan Saner’e dün bir TV kanalında kendisi için “kabinede uyuyordu” söyleyip söylemediğini sordu.
Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu daha sonra 62. madde tahtında söz isteyenlere söz verileceğini dile getirdi.
ÖZYİĞİT
İlk sözü alan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, “memleketin halleri” başlıklı konuşma yaptı. “Sözün bittiği yerdeyiz” diyen Özyiğit, bunun genelde acı kayıplar sonrasında söylenen bir söz olduğuna da işaret etti.
Bir süre önce parti başkanlarının Meclis çalışmalarıyla ilgili görüşlerinin istendiğini, kendilerinin toplantı talep ettiğini ancak kapanma devam ediyor diyerek toplanma taleplerinin gerçekleşmediğini kaydeden Özyiğit, kendilerinin kapsamlı bir öneri paketi hazırlayarak toplumla paylaştıklarını dile getirdi.
Ekonomik örgütlerin şikâyet ve sorunlarını Ankara’ya anlattığını söyleyen Özyiğit, şaibeli şekilde kurulduğunu söylediği hükümetin halkın sorunlarını umursamadığını belirtti ve derhal istifa etmelerini istedi.

TAK


Benzer Haberler

Öğrenciler hem eğlendiler hem de farkındalık kazandılar

Girne bugün de vakalarda ilk sırada

Voice Kıbrıs Haber

Yarın İskele’de 5 saatlik elektrik kesintisi

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar (30 Ekim 2019 döviz kurları)

Kadın Sığınma Evi yararına konser düzenleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Araç tamamen yandı!

Voice Kıbrıs Haber