FeaturedKIBRIS

Sondaj konusunda önemli toplantı sonrası Voice özel haber

Kıbrıs Cumhuriyeti Enerji Bakanı Georgos Lakkotiripis kapalı oturum da Kıbrıs Cumhuriyeti Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Komitesi üyelerini enerji ve sondaj konuları hakkında bilgilendirdi.

Genel olarak olumlu sonuçlanan kapalı oturum halen cevaplanmamış soruları arkasında bırakarak tamamlandı.

Gazetemizin edindiği bilgilere göre, Fransa’nın Kıbrıs’a karşı enerji konusundaki duruşu olumlu olarak değerlendirildi. Öte yandan ise İtalyan ENI ve Fransız TOTAL ile halihazırda anlaşmaya varılmış olan 8. parselde sondajları korumak için Fransız Hükümeti’nin üst kademelerinden gelen güvenceler olduğu görüldüğü ifade edildi.

Kapalı oturumda sorumlu Bakan Lakkotiripis hidrokarbonları ticarileştirme çabaları hakkında bilgi verdi. Lakkotiripis ‘’Program Türkiye’nin zorluklarına rağmen hız kesmeden devam ediyor ve Haziran ayına kadar 8-11 parselinde 5 doğrulayıcı sondaj yapılması bekleniyor’’ ifadelerini kullandı.

Öte yandan güvenilir kaynaklardan edinilen bilgide, “ENI’nin İtalyan çıkarlarına rağmen Kıbrıs’a desteğini hemen ifade etmemesi ise akıllarda bir düşünceye yol açtığı’’ belirtilirken Bakan milletvekillerine İtalya’nın tutumu konusunda iyimser olduğunu söyledi.

Voice of the Island özel haber



Benzer Haberler

LTB’nin 20.’sini düzenlediği Kıbrıs Tiyatro Festivali perdelerini açtı

Voice Kıbrıs Haber

Düşürülen cüzdanı çalan şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Hesap tartışması bıçaklı saldırıyla bitti

Voice Kıbrıs Haber

Yük asansörüyle yaklaşık 1.5 metre düştü

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da restoranda yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Girne-Değirmenlik Anayolu ve Gemikonağı’nda kaza!

Voice Kıbrıs Haber