Kültür Sanat

Sona İsmayılova “Sözün Hakanı” isimli yeni kitabını çıkardı

Azerbaycan’ın önemli şair ve yazarlarından Sona İsmayılova “Sözün Hakanı” isimli yeni bir kitap çıkardı.

Roman türünde kaleme alınan kitap Azerbaycanlı okuyucuların beğenisine sunuldu.

Esas mesleği Petrol Mühendisliği olan Sona İsmayılova’nın 10 kitap tecrübesi bulunuyor.

Yazmış olduğu şiirleri nedeniyle Azerbaycan yanında Türkiye’de de birçok edebiyat organizasyonuna davet edilen Sona İsmayıona, çıkarmış olduğu kitapları ile edebiyat dünyasında adından söz ettiriyorum.

Sona İsmayılova’nın son kitabı “Sözün Hakanı” isimli çalışmasına Azerbaycanlı Prof. Dr. Nadir MEMMEDLİ bir önsöz kaleme aldı.

Prof. Dr. Nadir MEMMEDLİ’nın yazmış olduğu önsöz söyle:

“ Azerbaycan’da roman türü büyük bir gelişme yaşadığını, farklı zamanlarda, sosyo-politik ve sosyo-tarihsel koşullarda çeşitli biçimlerde kendini gösterdi. Yusuf Vezir Cemenzeminli- Mamed Said Ordubadi- A. Cafarzade- N. Karimzade’de başlayan tarihi roman akımını, Y. Oğuz- Alice Necat bugün başarıyla devam ettiriyor. Tarihsel roman türü, mevcut yazarlarımız bilinenin dışında, ama mirasa bağlılık gösteren yeni eserler yazıyorlar. Bunlardan biri, kısa öyküler, romanlar ve şiirlerle edebiyatımızda yer bulan, ve sanatıyla hızla ün kazanan Sona İsmailova’dır. Yazdıklarından anlaşılıyor ki, onun çok zengin bir bilimsel ve tarihsel düşünceye, derin tarihi bilgiye, gerçeklerle çalışma kültürüne ve güçlü bir sanatsal düşünceye ve hayal gücüne sahip olduğu açıktır. 

Kaleme aldığı, tarihsel ve sanatsal romanı ” Sözün Hakanı ” tartışmalı bir hayat yaşayan klasik şairimiz Afzaleddin Hagani’ye adanmıştır. Yazar romanı yazarken, her şeyden önce, kendini bu hikâyeye tamamıyla adapte ederek, adeta olayların içinde yaşayarak, dönemin, geleneklerini, göreneklerini, zamanın gerçeklerini inceleyerek, yazarın tahtalpsikolojisinden ve hayal gücünden ilham alarak, çok başarılı bir şekilde olumlu ve olumsuz yönleriyle analiz edebilmiştir.”  LHA


Benzer Haberler

“Timsah Ateşi” seyirciyle buluştu

Voice Kıbrıs Haber

Ödüllü sanatçıların eserlerinden oluşan “Güzel Sanatlar Nisan Sergisi” açıldı

Voice Kıbrıs Haber

“Çökme Tehlikesi Var” oyunu son kez sahnelenecek

TAK

21. Orkide Yürüyüşü pazar günü yapılıyor

Voice Kıbrıs Haber

Eko Gün 5 Mayıs’ta Büyükkonuk’ta…

TAK

19. Uluslararası Bellapais İlkbahar Müzik Festivali başlıyor

TAK