FeaturedKIBRIS

Sokulluoğlu: Başka yer bulamadınız mı ?

Bakanlar Kurulu tarafından Altınbaş Holding’e peşkeş çekilmeye çalışılan  Yavuz Çıkarma Plajı konusundaki belirsizlik sürerken, Şehit Üsteğmen Yavuz Sokullu’nun ailesi Bakanlar Kurulu’nun hala bir açıklama yapmamasından rahatsız.

Yeni Bakış aracılığıyla Kıbrıs Türk Halkına konuyla ilgili duygularını aktaran , Şehit Üsteğmen’in küçük oğlu Erman’ın ardından bu kez de Şehit Sokullu’nun büyük oğlu Ergun  gazetemize ulaştı.

Ergun Sokulluoğlu, Yavuz Çıkarma Plajı’na otel izni veren hükümet üyelerine seslenerek “Başka yer bulamadınız mı?” diye sordu.

Kıbrıs Türk Halkı’na şehitlerine sahip çıkma çağrısı yapan Sokulluoğlu, kabine üyelerine ise “bugün işgal ettiğiniz makamlarda oturuyor olmanızı şehitlere borçlu olduğunuzu unutmayın” dedi

Bakanlar Kurulu tarafından Altınbaş Holding’e peşkeş çekilmeye çalışılan  Yavuz Çıkarma Plajı konusundaki belirsizlik sürerken, Şehit Üsteğmen Yavuz Sokullu’nun ailesi Bakanlar Kurulu’nun hala bir açıklama yapmamasından rahatsız .Yeni Bakış aracılığıyla Kıbrıs Türk Halkına konuyla ilgili duygularını aktaran , Şehit Üsteğmen’in küçük oğlu Erman’ın ardından bu kez de Şehit Sokullu’nun büyük oğlu Ergun  gazetemize ulaştı.

Şehit Üsteğmen Yavuz Sokullu’nu oğlu Ergun’un Yeni Bakış’a gönderdiği mektubu aynen şöyle:

“Geçtiğimiz günlerde basında yer alan çok rahatsız edici bir haber bizleri derinden etkiledi.

1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda ilk çıkarmanın yapıldığı Yavuz Çıkarma Plajı’na şimdi de otel yapılacakmış. “Şimdi de” diyorum, zira yıllar önce zaten bu plajda “beach club” olarak faaliyet gösterilmesine izin verilmişti!

“Ben o günlerde 6 yaşındaydım ve babamı uğurladığım günü hatırlıyorum”

Şimdi bu kararın altına imza atan yetkililere sormak istiyorum, kendileri o günleri hatırlıyorlar mı acaba? Evet üzerinden 43 yıl geçmiş olabilir ama ben o gün henüz altı yaşında olmama rağmen sevgili babam Tank Kıdemli Üsteğmen Yavuz Sokullu’yu Gaziantep İslahiye’den Kıbrıs Barış Harekatı’na katılmak üzere uğurladığımız günü gayet net hatırlıyorum. Harekat sonrasında ilk kez Kıbrıs’a gidişimi, şehitliği, Beş Parmak Dağlarını, yanmış kül olmuş ağaçları, bölgeleri; küçük bir çocuk olmama rağmen iyi hatırlıyorum. Babamın tam şehit düştüğü yeri bana gösterdiklerini gayet iyi hatırlıyorum. Şimdi de otel yapılacakmış o yere!!!

Sayın yetkililer, siz de hatırlıyor musunuz o yılları?”

Sayın yetkililer, siz de hatırlıyor musunuz o yılları? Türk Silahlı Kuvvetleri, zulüm gören vatandaşları için fiilen savaştı o topraklarda. Binlerce şehit ve yaralı verildi.  Bu kararın altına imza atanlar ve göz yumanlar, unutmayınız ki sizler bugün bu makamlarda görev yapıyorsanız Tank Kıdemli Üsteğmen Yavuz Sokullu ve onun gibi yüzlerce, binlerce vatanseverin hiç tereddüt etmeden kanlarını akıttığı, canlarını feda ettiği birçok kahramanlık hikayesinin sonucudur bu. Şimdi sizin reva gördüğünüz bu mudur bu kahramanlara? Kıbrıs “adası(!)” etrafı denizlere çevriliyken, otel yapılacak başka hiç mi bir kıyı yok?

Siz hiç duydunuz mu, Türkiye Cumhuriyeti’nin Çanakkale Gelibolu’ya Anzak Koyuna otel yapılmasına izin verdiğini???

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sayın yetkilileri, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri’nin değerli komutanları ve Kıbrıs Türk Halkı; lütfen şehitlerinize sahip çıkın; gelin böylesine büyük bir hata yapılmasına müsaade etmeyin.”

Kaynak: YENİ BAKIŞ



Benzer Haberler

LTB’nin 20.’sini düzenlediği Kıbrıs Tiyatro Festivali perdelerini açtı

Voice Kıbrıs Haber

Düşürülen cüzdanı çalan şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Hesap tartışması bıçaklı saldırıyla bitti

Voice Kıbrıs Haber

Yük asansörüyle yaklaşık 1.5 metre düştü

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da restoranda yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Girne-Değirmenlik Anayolu ve Gemikonağı’nda kaza!

Voice Kıbrıs Haber