FeaturedKIBRIS

Seçim ertelenebilir!

7 Ocak 2018 olarak açıklanan erken genel seçim tarihinin bir hafta sonraya ertelenebilme ihtimali var.

UBP ve CTP’nin 7 Ocak tarihindeki ısrarlarına rağmen, Yüksek Seçim Kurulu’nun, yenilenen Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın öngördüğü yapılacak birçok iş olduğunu ve önümüzde yılbaşının da olmasından dolayı öngörülen tarihe yetişmesinin zor görüldüğünden, hükümete seçim tarihinin 14 Ocak’a ertelenmesini önerdiği öğrenildi.

KIBRIS TV’de KIBRIS Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Emin Akkor’un hazırladığı Ayrıntı programına konuk olan Cumhuriyet Meclisi, Hukuk Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Başkanı İzlem Gürçağ, resmi olmamakla birlikte böyle bir olasılığın bulunduğunu kaydetti.

Komiteye henüz bir öneri gelmediğini belirten Gürçağ, Yüksek Seçim Kurulu için çok sıkışık bir takvim oluştuğuna dikkat çekerek, bir haftalık ertelemeyle erken seçim iradesinde bir şey yitirilmeyeceğini ve sağlıklı bir seçim için bu önerinin gündeme gelebileceğini kaydetti.

Seçim tarihi ele alındı

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, dün Yüksek Mahkeme ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Narin Ferdi Şefik ile bir araya geldi.

Cumhuriyet Meclisi Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Meclis Şeref Salonu’nda gerçekleşen görüşmede seçim tarihi konusunda istişarede bulunuldu.

Toplantı şeklinde gerçekleşen görüşmeye Başbakan Hüseyin Özgürgün de katıldı.


Benzer Haberler

2 zanlının ifadeleri teyit edilecek!

Voice Kıbrıs Haber

Hristodulidis Guterres’in 3’lü ya da 5’li görüşme önerdiğini savundu

TAK

ABD’de Republic First Bank kapatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Savaşan, “Health Tourism Expo-Bakü” açılışında KKTC’yi temsilen konuşma yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs ile Kırgızistan arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalanacak

Voice Kıbrıs Haber

“Timsah Ateşi” seyirciyle buluştu

Voice Kıbrıs Haber