FeaturedKIBRIS

“Şampiyon Melekler Köyünde” yaşam başladı

Herkesin yüreğine ateş düşüren 6 Şubat depreminin hemen ardından, 36 sivil toplum örgütünün kurduğu Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu(KTDP) hedeflediği 500 yaşam evini TC İskenderun Kaymakamlığı’na 9 Kasım’da teslim etti.

İskenderun Rauf Raif Denktaş Parkı yanında “Şampiyon Melekler Köyü” ne tahsis edilen alana kurulan yaşam evlerine depremzede aileler yerleştirildi.

Dayanışma Platformu Koordinatörü Erçin Tekakpınar ve berabarindeki sivil toplum örgüt başkanlarından oluşan heyet, 9 Kasım 2023’te İskenderuna giderek yerinde aileleri ziyaret ederek, resmi teslim törenini de gerçekleştirdi. Tören alanında heyeti İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek karşıladı.

Belediye Başkanı Tosyalı, KKTC’nden gelen bu yardımın öneminin ne kadar büyük olduğunu ve bölgede yapılan birçok yaşam evine göre ne kadar kaliteli bir üretim olduğunu söyleyip heyete teşekkür etti. Kaymakam Demiryürek ise deprem zamanı yaşananları anlattı. Yaşam alanlarının hayati önemine dikkat çekti. Özellikle bölgede hiç olmayan iki artı bir olarak kalabalık aileler için üretilen yaşam evlerinin ihtiyaca ne kadar hizmet ettiğine işaret ederek platform yetkililerine teşekkür etti.

Erçin Tekakpınar platform çalışmalarının aşamalarını orada bulunan yetkililere ve depremzedelere anlattı. GİKAD Başkanı ve platform denetleme üyesi İçim Çağıner Kavuklu teslim töreninde yaptığı konuşmada Şampiyon Meleklerimizin adının verildiği yaşam köyüne Kıbrıs Türk Halkından selamlarını sevgilerini getirdiklerini vurguladı. Dayanışma Platformu’na destek verenlerin rahat olmaları gerektiğine değinen Çağıner.” Burada gördüğümüz bu köy, aslında ne kadar doğru ve özel bir iş yapıldığının kanıtıdır, en kısa zamanda tekrardan daha da geniş bir ekiple ve Şampiyon Meleklerimizin de aileleriyle tekrar bir ziyaret yapacağız” şeklinde konuştu. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Koordinatörü Hürrem Tulga Kıbrıs Türk Halkının bu köyü yaparken yaşadıklarını ve düşen ateşin herkesi nasıl yaktığını anlatırken duygusal anlar yaşandı.

Tören sonrasında yaşam alanına yerleşen halka yemek verildi. Yaşam köyü gezilip, depremzedelerle sohbet edildi. Aileler yapılan yardımlar için KKTC halkına ve platform üyelerine teşekkür ederken felakette yakınlarını kaybedenlerin ailelerine metanet ve sabır dilediler.

Etkinlik Kaymakam Demiryürek’in makamında heyeti kabul ederek, teşekkür belgelerini takdim etmesi ile tamamlandı.


Benzer Haberler

Demirhan, Lefkoşa, Karaoğlanoğlu ve Mağusa’da hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Özyiğit, Başbakanın katılmaması topluma saygısızlıktır

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (22 Mart 2019)

‘Akıncı Berlin’de başarılı oldu’

Voice Kıbrıs Haber

KTOEÖS Pazartesi uyarı grevi yapıyor

TÜK 2020 zahire alımlarını görüşmek üzere toplanıyor

Voice Kıbrıs Haber