FeaturedKIBRIS

Sahte banknotlar Mağusa ve Girne’de tedavüle sürüldü

Polis Gazimağusa’daki bir yurt odasına yaptığı aramada, 22 yaşındaki şahsın tasarrufunda sahte dolar tespit etti.

Polisten yapılan açıklamaya göre 30 Ağustos tarihinde, Gazimağusa’da, 22 yaşındaki erkek şahsın kalmakta olduğu yurt odasında polis tarafından yapılan aramada 100’lük banknotlardan oluşan toplam 88 adet  (8.800 $) sahte ABD Doları bulunarak emare olarak alındı.

Mesele ile ilgili olarak yapılan ileri soruşturmada; 22 yaşındaki şahsın  29 Ağustos’ta kendisine ev kiralaması için bir şahsa bahse konu sahte paralardan toplam 2,000 ABD Doları verdiği, sahte paraları bir kısmının Gazimağusa ve Girne’de iş yerlerine verilmek suretiyle tedavüle sürüldüğü tespit edildi.

Açıklama yok.

Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam ediyor.

Polisin sahte banknotlarla ilgili uyarıda bulunduğu açıklamasında iseşunlar kaydedildi:

“30.08.2021 tarihinde, Gazimağusa’da polis tarafından yapılan aramada, bir şahsın tasarrufunda 100’lük banknotlardan ve “MB61754654C B2” seri numaralarından oluşan  toplam 88 adet (8.800 $) sahte ABD Doları bulunmuştur.

Mesele ile ilgili olarak yapılan ileri soruşturmada; bahse konu şahıs tarafından yine 100’lük banknotlardan oluşan 20 adet   (2000 $ ) sahte  ABD Dolarını da başka bir şahsa vermek suretiyle te davüle sürdüğü tespit edilmiştir.

Söz konusu sahte paralardan daha önceden piyasaya sürülme ihtimali göz önünde bulundurulduğundan, ellerinde yukarıda belirtilen seri numaralı 100’lük “ABD Doları ” cinsi para bulunan, bankalar, döviz şirketleri, finans kuruluşları, marketler ve vatandaşlar ile para alım-satımı ve değişimi yapacak kişi ve kurumların çok dikkatli olmalarını, şüpheli gördükleri kişileri en yakın polis karakoluna bildirmeleri önemle rica olunur.”

Voice Kıbrıs Haber

 


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber