FeaturedKIBRIS

Telefonunda inceleme yapılmak istenen zanlı şifreyi vermedi


(Kamalı Haber) – Ercan Havalimanında ele geçirilen 13 kilo uyuşturucuyla ilgili 2 zanlının ardından 1 zanlı daha tutuklanarak, mahkemeye çıkarıldı. Polis memuru Fezile Kesat mahkemede olguları aktardı.

Polis, 28 Nisan 2024 tarihinde saat 09.00’da Ercan Havalimanında valizinde Gümrük ve Rüsumat Dairesi görevlileri tarafından yapılan kontrolde, yarım kiloluk paketler halinde 26 pakette 13 kilogram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu bulunarak emare olarak alındığını söyledi.

Polis, yapılan soruşturma sonucu zanlının ülkeye gelmesi için uçak bileti alan, havaalanında taksi gönderen diğer zanlın 29 Nisan 2024 tarihinde saat 03.30 sıralarında Akyar Sınır Kapısından Güney Kıbrıs’a geçerken tespit edildiğini belirtti. Polis, zanlının yakalanacağını anladığı için telefonundaki tüm yazışmaları sildiğini, sim kartını ise imha ettiğini açıkladı.

Polis memuru, yaptıkları araştırmalar sonucu zanlıyı Akyar Sınır Kapısına götürdüğü belirlenen zanlının da tutuklandığını belirtti.

Polis, zanlının sınır kapısında tutuklanması üzerine Güney Kıbrıs’a gitmekten vazgeçtiğini açıkladı.  Zanlının 29 Nisan akşamı Gazimağusa’daki evinde tespit edilerek, tutuklandığını kaydeden polis, evinde yapılan aramada bir gram hintkeneviri ele geçirildiğini açıkladı.

Polis, tutuklanan zanlının telefonunda inceleme yapılmak istendiğini ancak şifreyi polise vermediğini belirtti. Polis, zanlının evinde bulunan uyuşturucu maddenin analize gönderileceğini, soruşturmanın devam ettiğini ve meseleyle ilgili 2 tutuklu daha olduğunu belirterek, 3 gün süre istedi.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

 

 

 

 



Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

İş yerine ait yüklü miktardaki parayı çalıp kumar oynadı!

Voice Kıbrıs Haber

Çeler “Girdi maliyetlerini düşürmek, denetim yapmak, sürdürülebilir bir politika oluşturmak bu kadar zor mudur?”

Voice Kıbrıs Haber

Yolcu uçağı türbülansa girdi 1 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı

AA

Erhürman “Bir ay için aldığınız karar, hayvancıyı perişan edecek”

Voice Kıbrıs Haber

Suçla bağlantılı 2 kişi daha tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber