FeaturedKIBRISTürkiye

“Önümüzdeki oyunlarda inşallah KKTC’nin Türk gençliği de yerini alır”

Konya’da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları’na KKTC gençliğinin katılamadığını belirten Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Biz siyasi nedenlerden dolayı İslam İşbirliği Teşkilatında gözlemci üye olarak bulunmaktayız. Tam üye değiliz. Gözlemci üye olduğumuz için oyunlara katılamadık. Gençlerimiz tabii üzüntü içindeydi. Dün de Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da desteğiyle çeşitli temaslarda bulundum, bu sıkıntıyı aktardım. Netice itibariyle KKTC ve halkı kendi gençliğiyle her platforma katılmak ister. En doğal hakkıdır. Zaten spor kardeşliktir, dayanışmadır ve güzelliklerdir. Temennim ve dileğim, kendi halkıma da seslenmek istiyorum; yaptığım temaslar ve Türkiye’nin desteğiyle inşallah önümüzdeki oyunlarda, 2025 yılı olarak tahmin edilmektedir, KKTC’nin Türk gençliği de orada yerini alır. Bu beklentimiz ve temennimizdir.”

Konya’da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın açılış törenine ilişkin ise Cumhurbaşkanı Tatar, “O muhteşem açılış töreniyle hep birlikte gurur duyduk. O sahada, o görkem ve organizasyon… Bütün bunlar elbette Türkiye’nin büyüklüğüdür ve gücüdür. Dolayısıyla bir kez daha Karaman’dan akşamki oyunlarda o güzellikleri, sergileyebilen ve düzenleyebilen Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kurum ve kuruluşlarını selamlıyorum. Kendilerini tebrik etmek istiyorum” ifadesini kullandı.


Benzer Haberler

İşte açıklanan kararların tümü

Voice Kıbrıs Haber

“22 günde devlet kasasına giren ve harcanan para ne kadar?”

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’daki araçlı eylem devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

NTV

Orman Dairesi’nden Tepebaşı -Kalkanlı yanık sahadan satılan odunlarla ilgili bilgilendirme

Voice Kıbrıs Haber

Sigortalarla ilgili öneri ve emeklilikle ilgili tasarı Meclis komitesinde onaylandı

TAK