FeaturedKIBRISTürkiye

“TC’nin desteğiyle aşama aşama KKTC’yi geliştirmekteyiz”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ilk görev yerine uğurlanan Abdülhamid Han Sondaj Gemisi’yle ilgili Akdeniz’deki gelişmelerle KKTC’nin statüsünün yükseldiğini, bunun kendilerine güç kazandırdığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tatar, birtakım ziyaretler için gittiği Karaman’da Valiliği ziyaret etti. Valilik ziyaretinde tören mangasını ve Kıbrıs gazilerini selamlayan Cumhurbaşkanı Tatar, Valilik şeref defterini imzaladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, burada yaptığı konuşmada, Karaman’a gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye ile yakın ve güçlü ilişkilerin daha da gelişeceğini kaydeden Tatar, gönül birliğinin pekiştirilmesiyle ilişkilerin en iyi şekilde sürdürülmesini temenni etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Akdenizle ilgili politikasının önemine işaret eden Tatar, şunları kaydetti:

“Abdülhamid Han Sondaj Gemisi’nin sefere çıkmasıyla Doğu Akdeniz’deki zenginliklerin keşfedilmesinde bir adım daha atılmış oluyor. Bütün bu münasebetler de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de rolü ve önemi vardır. Çünkü netice itibarıyla KKTC, Doğu Akdeniz’deki bir Türk devletidir. Dün akşam görüştüğüm Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev de dahil diğer devlet başkanlarına dedim ki ‘Doğu Akdeniz’deki bu Türk devleti İslam aleminin de bir parçasıdır. Türkiye Cumhuriyeti ile en iyi ilişkileri sürdürmek suretiyle Doğu Akdeniz’deki hak ve çıkarlarımızın korunmasında KKTC’nin statüsünün de zaman içerisinde daha da yükseldiğini görüyoruz. Bütün bu gelişmeler bize güç vermektedir.”

Kıbrıs Türk halkına karşı bazı haksızlıkların hâlâ sürdüğünü kaydeden Tatar, “Bu haksızlıklar ambargo anlamında devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle hamdolsun aşama aşama KKTC’yi geliştirmekteyiz. Dolayısıyla dünyaya her platformda verdiğimiz mesaj, KKTC, haklı davasına sahip çıkmıştır, çıkacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, KKTC’nin her zaman yanındadır. Doğu Akdeniz’de yükselen statüsüyle ve değeriyle ekonomik anlamda da KKTC’yi güçlendirmekte. KKTC halkının dünyada gerek turizmde, gerek öğrenci akışında, gerek ticarette her türlüsüyle tanınmamışlığın olumsuzluklarına rağmen başarıyla bu işleri sürdürmekte olduğunu görüyoruz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tatar daha sonra Valilik’te bir araya geldiği Kıbrıs gazileriyle sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Tatar’a, Vali Tuncay Akkoyun, AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, AK Parti Karaman milletvekilleri Recep Şeker, Selman Oğuzhan Eser ile CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver ve Belediye Başkanı Savaş Kalaycı da eşlik etti.


Benzer Haberler

Haravgi “542 milyon Euro ödedik, havanda su dövdük”

TAK

“Somut adım atılmazsa şok grev ve eylemler başlayacak”

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (18 Şubat 2021)

Voice Kıbrıs Haber

Hayvan barınak zararları ödendi

Voice Kıbrıs Haber

Delta varyantı kaç ülkede görüldü?

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye’de 125 can kaybı

Voice Kıbrıs Haber