FeaturedKIBRIS

“Nisan ayı Kıbrıs müzakereleri için gösterge olacak”

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmesinin çok iyi geçtiğini, Nisan ayında müzakerelerin yeniden başlamasına ne kadar yakın olunduğunu göstermeye yardımcı olacak gelişmeler yaşanacağı yönündeki düşüncesini dile getirdi.

Gazetecilere bu sabah açıklamalarda bulunan Hristodulidis , Guterres ile yaptığı görüşmeye dikkat çekerek, “Zorlukların, sorunların, meydan okumaların farkındayız ama aynı zamanda sonraki adımları, somut sonraki adımları da görüştük.Umuyorum ki yakında, Nisan ayında Crans-Montana’da kesintiye uğrayan görüşmelere kaldığı yerden devam etmeye ne kadar yakın olduğumuza dair bazı gelişmeler yaşanacak.”dedi.

AB-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNE PARAGRAF EKLENMESİ KONUSUNDA OLUMLU BEKLENTİ…

Hristodulidis, Almanya’nın sonuç bildirgesine AB-Türkiye ilişkileriyle ilgili bir paragraf eklenmesi önerisinin ardından başlayan tartışmanın durumuna ilişkin soruya, metin üzerinde teknik düzeyde istişarelerin devam ettiğini söyledi.

Hristodulidis, “Dün size de ifade ettiğim gibi, üçümüz, yani Almanya Başbakanı , Konsey Başkanı ve ben bir toplantı yaptık. Daha sonra teknokratik düzeyde istişareler yapıldı.” dedi.

Akşam geç saatlerde “Almanya Başbakanıyla ile tekrar görüştüm” diyen Hristodulidis, “Bu görüşmeler bugün de devam edecek ve olumlu bir sonuç çıkacağını umuyoruz” diye ekledi.
Hristodulidis, şunları kaydetti:

“Pozisyonumuzu tekrarlamakta yarar görüyorum. Bunu Kıbrıs konusuna gösterdiği artan ilgiden dolayı teşekkür ettiğim Alman Başbakanı’na da aktardım. Biz, herhangi bir üye devletten daha fazla, Avrupa-Türkiye meselesinde olumlu gelişmeler görmek istiyoruz. Kıbrıs sorununda da adım adım ilerleyen bir yaklaşımla, arzu ederseniz Avrupa Birliği’nin güçlendirilmiş rolüyle, olumlu gelişmeler yaşanabilir. Avrupa Birliği her iki tarafın da yararına olacak bir duruma yol açacak araçlara sahip.”

( Kaynak KHA)


Benzer Haberler

Hristodulidis Guterres’in 3’lü ya da 5’li görüşme önerdiğini savundu

TAK

ABD’de Republic First Bank kapatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Savaşan, “Health Tourism Expo-Bakü” açılışında KKTC’yi temsilen konuşma yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs ile Kırgızistan arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalanacak

Voice Kıbrıs Haber

“Timsah Ateşi” seyirciyle buluştu

Voice Kıbrıs Haber

DAÜ: “DAÜ İletişim Fakültesi Yüksek Lisans Programı ilk 5’te yer aldı”

Voice Kıbrıs Haber