DÜNYASağlık

Mu varyantı belirtileri nedir?

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) koronavirüsün yeni bir versiyonunu varyantlar listesine ekledi. Tüm dünyada etkili olan Delta varyantı tehlikesi devam ederken, Dünya Sağlık Örgütü haftalık yayımladığı raporunda ‘Mu’ adını verdiği B.1.1621 varyantına dikkat çekti. Peki, Mu varyantı aşılara karşı dirençli mi? Mu varyantı nedir? Mu varyantı belirtileri nedir? Mu variantı Türkiye’de görüldü mü? Adı B.1.621 olarak da bilinen ‘Mu’ varyantı hakkında merak edilen soruların yanıtlarını sizler için derledik.

Mu virüsü nedir? Mu varyantı belirtileri! başlıkları araştırılıyor. Vaka sayıları geçen yıla göre 4 kat arttı, Mu varyantı ABD’de yayılmaya başladı. Dünya çapında 221 milyondan fazla insana bulaşan corona virüsü ile ilgili çarpıcı sonuçlar geldi… ABD’de vaka sayıları geçen yıla göre dört kat artarken Mu varyantının ise ABD’deki neredeyse bütün eyaletlerde görüldüğü tespit edildiği açıklandı. Peki, Mu varyantı belirtileri nedir?

MU VİRÜSÜ NEDİR?

DSÖ, ‘Mu’ ismi verilen B.1.1621 varyantının aşılara karşı daha dirençli olabileceğini düşündüren mutasyonlara sahip olduğunu, ancak bunu daha fazla incelemek için yeni çalışmalara ve verilere ihtiyaç duyulacağını ifade etti.

VARYANT KÜRESEL OLARAK YAYILIYOR

Mu varyantının küresel yaygınlığının şu anda yüzde 0,1 seviyelerinde olmasına rağmen, Kolombiya’da vakaların yüzde 39’unu ve Ekvador’daki vakalarını yüzde 13’ünü oluşturduğunu bildirirken, yaygınlığın sürekli artışta olduğunu vurguladı.

MU VARYANTI BELİRTİLERİ

Mu varyantının belirtileri, koronavirüs belirtileriyle benzerlik göstermektedir.

Nefes darlığı,

Balgamlı öksürük,

Boğaz ağrısı,

Kas ve eklem ağrıları,

Mide bulantısı veya kusma,

İştahsızlık,

Burun akıntısı,

Baş ağrısı,

Ağır solunum yetmezliği,

Böbrek yetmezliği gibi durumlar koronavirüsün belirtileri arasında yer alabilmektedir.

(HABERLER)


Benzer Haberler

“Kanserden değil geç kalmaktan kork” semineri düzenleniyor

Rusya bugün sandık başına gidiyor…

Sofraya yalnız oturan erkeğin ömrü kısalıyor

Kolombiya’daki Nevado del Ruiz Yanardağı’nda patlama riskine karşı uyarı yapıldı

Voice Kıbrıs Haber

İngiltere Başbakanı’nın erken seçim önerisi reddedildi

“Yasağa rağmen nargile satışı devam ediyor”