DÜNYAFeatured

Rusya bugün sandık başına gidiyor…

Rus halkı bugün başkanlık seçimi için sandığa giderken, Rusya Devlet Başkanı Putin’in seçimleri kazanarak 2024’e kadar iktidarda kalması bekleniyor.

Rusların, 18 Mart’ta Sovyetler Birliği’nin çöküşünden bu yana oy kullanacağı yedinci başkanlık seçimini, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Rusya’da milyonlarca insan, seçimlerde oyunu kullanmaya hazırlanırken, son anketlere göre oyların yüzde 65 ila 70’ini alması beklenen Putin’in sandıklardan zaferle çıkarak iktidardaki dördüncü dönemini 2024’e kadar sürdürmesi bekleniyor.

Kremlin yönetiminin ise seçimlerin sonuçlarından ziyade, seçime katılım oranıyla ilgilendiğine yönelik yorumlar Rus medyasında sıklıkla yazılırken, halkın yüzde 70’inin oy kullanması halinde, Putin’in elde edeceği zaferin tüm dünyanın gözünde “meşrutiyet” kazanacağı yetkililer tarafından dile getiriliyor.

Gerek devlet gerekse de özel şirketler, çalışanlarına SMS ve e-mail yoluyla seçimlerde oy kullanmaları ve oy kullandıktan sonra yöneticilerini bilgilendirmelerine yönelik talimatlar verirken, halkın seçimlere katılımını arttırmak için de sandık kurulan yerlerde ücretsiz yiyecek dağıtılması ve çeşitli etkinliklerin düzenlenmesi planlanıyor.

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) lideri Josef Stalin’den bu yana, 18 yıllık iktidarıyla Rusya’nın en uzun süre görev yapan lideri olan Putin’in, seçimlerde yarışacak toplam 7 rakibine oy sayısı olarak ezici bir fark atacağı tahmin ediliyor.


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

Tayland Dışişleri Bakanı Parnpree istifa etti

AA

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK