Uncategorised

Merkel’den Trump’a Cevap !

Angela Merkel, Yeni Zelanda Başbakanı Bill English ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, ABD’de başkanlığa seçilen Donald Trump’ın Alman ve İngiliz gazetelerine verdiği ortak röportaja ilişkin soruları yanıtladı.

Donald Trump’ın burada uzun zamandan beri bilinen tutumunu aktardığını, kendi tutumunun da bilindiğini ifade eden Merkel, Trump’ın görevi devralmasını beklediklerini, ardından tüm alanlarda birlikte çalışacaklarını kaydetti.

“Biz Avrupalıların kaderi kendi elimizdedir” diyen Merkel, güçlü ekonomisi ve etkili karar yapısıyla AB’nin terörizmle mücadele, dış sınırlarının korunması ve istihdam gibi 21. yüzyılın sorunlarının üstesinden gelebileceğini aktardı.

Merkel, Avrupa Birliği’ndeki 27 ülkenin yoğun ve ileriye yönelik çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Terörizmle mücadelenin küresel bir sınama olduğuna işaret eden Merkel, bunu sığınmacı konusundan ayırmak gerektiğini söyledi.

Suriye’deki iç savaşın uzun zamandan beri devam ettiğine dikkati çeken Merkel, “Suriyelilerin çoğu iç savaştan dolayı, Esad’ın baskısından dolayı kendi ülkesini terk etti” değerlendirmesinde bulundu.



Benzer Haberler

“Πρέπει επιτέλους να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε που είμαστε”

Voice Kıbrıs Haber

“Δεν υπάρχει διάθεση να αγγίξουμε το κυπριακό…”

Voice Kıbrıs Haber

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Cyprus Forum

Voice Kıbrıs Haber

Η απειλή αφανισμού της Τ/κ κοινότητας

Voice Kıbrıs Haber

“«Ελάτε να λύσουμε το πολιτικό μας πρόβλημα”

Voice Kıbrıs Haber

Yolsuzluk siyasete karşı güvensizliğin büyüklüğünü gösteriyor

Voice Kıbrıs Haber