FeaturedKIBRIS

Memur-Sen’den HP ödeneği ile refah payı artışı talebi

KKTC Memur-Sen Başkanı Akın Manga yazılı açıklama yaparak Haziran 2020 enflasyon oranı hakkında değerlendirmelerde bulunarak, çalışan ve emeklilerin Temmuz maaşlarına 6 Aylık %4.44 HP ödeneği ile birlikte belli oranda refah payı artışı yapılmasını talep etti.

Manga’nın açıklamasının tamamı şu şekilde:

“İstatistik kurulumun açıkladığı, Haziran 2020 Enflasyon oranı %1.10 olarak açıklandı. Buna göre 1 Ocak 2020-30 Haziran 2020 dönemi  toplam Enflasyon oranı %4.44 oldu.

Atama  yoluyla oluşturulan istatistik kurumunun bağımsızlığı tereddütle değerlendirilmektedir.

Para birimimiz Türk Lira’sı olması ve yaş sebze ile meyve ve diğer gıda ihtiyaçlarımızın çoğunluğu Türkiye’den ithal edilmektedir.

Hal böyle olunca , KKTC Devletine uygulanan aşırı fiatlara rağmen  enflasyon oranının Türkiye’den düşük çıkartılmasına ,haklı olarak  kuşkuyla  bakıyoruz.

Enflasyon hesaplamasında temel gıda ile, elektirik , akaryakıt, tüp gaz ve su gibi ihtiyaçların ağırlıklı olarak yer almasına, halkımızın en büyük ve haklı beklentisidir.

Yeterince  fiat  denetimini  yapamayan ,fahiş fiatları  önleyemeyenlere önerimiz şudur.

Temel gıda , elektirik , tüp gaz , akaryakıt  ve su gibi zorunlu ihtiyaçlardaki K.D.V oranlarını asgariye indirin. Böylece insanlarımızın alım gücünü arttırarak, yaşamını kolaylaştırın.

Yeni normale dönüş sürecinde geçtiğimiz bu günlerde, hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı açık ve nettir.

Ekonomik çarkların dönebilmesi, esnafın ayakta durabilmesi, çalışan ve emeklilerin alım gücünün arttırılmasına bağlıdır. Ancak nu şekilde biz bize yeteriz.

Çalısan ve emeklilerin Temmuz maaşlarına , 6 Aylık %4.44 HP ödeneği ile birlikte belli oranda refah payı artışı yapılmasına, MEMUR-SEN olarak talebimizdir.”



Benzer Haberler

LTB’nin 20.’sini düzenlediği Kıbrıs Tiyatro Festivali perdelerini açtı

Voice Kıbrıs Haber

Düşürülen cüzdanı çalan şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Hesap tartışması bıçaklı saldırıyla bitti

Voice Kıbrıs Haber

Yük asansörüyle yaklaşık 1.5 metre düştü

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da restoranda yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Girne-Değirmenlik Anayolu ve Gemikonağı’nda kaza!

Voice Kıbrıs Haber