FeaturedKIBRIS

Mecliste polisin ek mesai ve emeklilik hakları konuşuldu

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda güncel konuşmalar yapılıyor. Toplantının ilk konuşmalarında milletvekilleri, turizm ve polis konularını kürsüye taşıdı.

UBP milletvekili Menteş Gündüz, “polis teşkilatı” konusunda yetersiz sayı nedeniyle sıkıntı yaşandığını anlattı.

Polisin özverili çalışmasına karşın, bazı özlük haklarında sıkıntı yaşadıklarını aktaran Gündüz, polisin emeklilik haklarının gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Polisin bir kamu görevlisinden iki kat fazla çalıştığını belirten Gündüz, ek mesailerin verilmesi konusundaki sıkıntılara da değindi.

Menteş Gündüz, poliste mülakat sisteminin gözden geçirilmesi gerektiğini, sınavdan geçen polislerin mülakatta elenmemesi gerektiğini belirtti.

Ek mesai konusunda gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini dile getiren Gündüz, polislerin olağanüstü durumlarda göreve çağrılmasının ek mesai çerçevesinde olmadığını söyledi.

DENKTAŞ

Maliye Bakanı Serdar Denktaş da söz alarak polis teşkilatının terfi, sınav ve nakil işlemlerinin gözden geçirilmesinin şart olduğunu belirtti.

Birçok mağduriyet ortaya çıkarabilecek durumların topyekûn düzeltilmesi gerektiğini söyleyen Denktaş, “Emeklilik geriye dönük işleyecek yaklaşımı nereden çıktı anlayabilmiş değilim. Böyle bir yaklaşımımız yoktur” dedi.

Ek mesailer konusunun toplu halde ele alınacak bir konu olduğunu söyleyen Denktaş, polisin 12 saatlik bir maktu ek mesaisi olduğunu bunun üzerine çıkılması halinde farklı bir durum ortaya çıktığını söyledi.

Denktaş, kamu reformunun artık bir ihtiyaç olduğunu da ekledi.

(TAK)



Benzer Haberler

LTB’nin 20.’sini düzenlediği Kıbrıs Tiyatro Festivali perdelerini açtı

Voice Kıbrıs Haber

Düşürülen cüzdanı çalan şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Hesap tartışması bıçaklı saldırıyla bitti

Voice Kıbrıs Haber

Yük asansörüyle yaklaşık 1.5 metre düştü

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da restoranda yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Girne-Değirmenlik Anayolu ve Gemikonağı’nda kaza!

Voice Kıbrıs Haber