FeaturedKIBRIS

Limasol: Yangın ile alakalı yeni gelişme!

Dün öğle saatlerinde, Limasol kazasına bağlı, Malia-Pasha bölgesinde başlayan yangın şu saatlerde tamamen kontrol altına alındı.

Kıbrıs Cumhuriyeti Adalet Bakanı Georgos Savvidis yangın bölgesini ziyaret etti. Bölgeyi ziyaret eden Bakan, “Neyse ki hava şartları da bize yardımcı oldu” ifadesini kullanarak, “yangının  tamamen kontrol altında olduğu düşüncesinde olmamıza rağmen, problem yaratabilcek bölgelerin olduğu kanısındayız ve bu yüzden ekipler bölgede çalışmalarını halen sürdürmekte” şeklinde konuştu.

Kıbrıs Haber Ajansı’nda yer alan haberde, bölge halkının itfaiye ekiplerini ihmallikle suçlamasının ardından yetkililer tarafından açıklama yapılarak, hiç bir durumda ihmallik olmadığını ifade ettiler.

“Yangın ihbarı alındığı andan itibaren bölgeye intikal ettik”

İtfaiye yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, bölgede çıkan yangın ile alakalı; “yangın ihbarını aldıktan hemen sonra, bölgeye intikal ederek söndürme çalışmalarına başladık, hiç bir ihmallik olmamıştır” ifadeleri kullanıldı.

Olay ile alakalı bir kişi tutuklandı

Limasol, Malia-Pasha bölgesinde çıkan yangında şüpheli olduğuna inanılan 49 yaşındaki Kıbrıslı Rum tutuklanarak bugün sabah mahkemeye çıkarıldı. Polis soruşturmasını sürdürebilmek için şüpheli şahısın aleyhine 4 günlük tutuklama emri talep etmesinin ardından, mahkeme 49 yaşındaki kişinin 4 günlük tutukluluğuna emir verdi.

Öte yandan Alphanews’de yer alan görüntüler ve haberde yangının verdiği zarar gözlemlenirken, yapılan açıklamalarda, şu ana kadar 2,5 kilometrekare kuru otların yandığı belirtildi. Kuru otların yanı sıra elektrik direkleri, üzüm bağları ve tarımsal bölgelerinde yandığı ifade edilirken, yangının verdiği zarar ile alakalı envarter düzenleneceği ifade edildi.

https://www.facebook.com/alphanews.live/videos/2401150886648694/

Yangından zarar gören kişilere tazminat

Çıkan yangından zarar gören kişilere tazminat ödeneceği ifade edilirken, bölgeye envarter çalışmalarının başlatılması için ekip gönderildi.

Kaynak: KHA/Alphanews.live

 

 


Benzer Haberler

İkamet izinsiz yaşayan 5 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıslı Türk yüzücüler Bulgaristan’da iki altın bir gümüş madalya kazandı

Voice Kıbrıs Haber

Başkasının akaryakıt kartıyla aracına 24 bin TL’lik benzin koydu, tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da müstehdam tarafından hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Eski kız arkadaşının evine girip telefonunu çaldı

Voice Kıbrıs Haber

Ercan’da ve Mağusa’da uyuşturucu!

Voice Kıbrıs Haber