FeaturedKIBRIS

“Lefkoşa’ya yeni hastane… temel atılacak”


Başbakan Saner tarafından bugün Cumhuriyet Meclisi’nde okunan yeni hükümetin en önemli önceliği, dünyada etkili olan Covid-19 sürecinde ülke ekonomisini düzenleyip ileriye taşımak olacak. Ülkeyi 2021 yılı Ekim ayı içinde erken milletvekili seçimine götürme hedefinde olan hükümet, Meclis’e bu süreçte yapabilecekleri ve yakın gelecekte atılması gereken elzem adımları içeren bir hükümet programı sundu.

“SU İŞLERİ DAİRESİ YENİDEN YAPILANDIRILACAK”

Hükümet programında, Su İşleri Dairesi’nin ülkedeki su kaynaklarını etkin verimli ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasını yönetip denetleyecek şekilde yeniden yapılandırılması yer alıyor.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen suyun, tüm köylere, yurdun her köşesine ulaştırılması hedeflenirken, su idaresi ve su kullanım verimliliğinin artırılması için su kurulu ve su yönetimi ile yeni yasal düzeleme çalışması başlatılacağı belirtiliyor.

Programda, turizmde teşviklendirme sisteminin güncel bir anlayış ile yeniden düzenlenerek, kısa ve orta vadede ülke turizminin konumlandırılmasına katkı yapan ve tur operatörlerinin pazar çalışmalarının desteklenmesi hedefleniyor.

Lefkoşa Sur İçi ve Gazimağusa Sur İçi bölgeleri ile Girne Antik Limanı’nın turistik birer marka haline getirilmesi amacı ile sonuç alıcı çalışmalar başlatılacağı yer alan programda, turizm ve seyahat acentelerinin dijitalleşmesi ve konaklama sektörünün erken rezervasyon sistemlerine kanalize olunması yönünde çalışmaların hayata geçirilmesi hedefleniyor.

“LEFKOŞA’YA YENİ HASTANE… TEMEL ATILACAK”

Hükümetin sağlık hizmetlerinin tüm halk için erişilebilir, sürdürülebilir ve kaliteli olmasını ulaşılması gereken en temel hedef olarak ortaya koyduğu belirtilen hükümet programında, bu hedef doğrultusunda hasta odaklı ve halkın sağlık harcamalarını asgariye indiren bir sağlık sisteminin oluşturulması adına kararlılıkla gerekli tüm adımlar atılacağı kaydedildi.

Hükümet programında, Lefkoşa’da BRT sitesinin arkasında yaklaşık 270 dönümlük arazi içerisine yapılması planlanan 500 yataklı yeni hastanenin en erken zamanda faaliyete girebilmesi için 2021 yılının ilk yarısında temel atılması hedefleniyor.

Üçüncü etap yapım işleri devam eden Güzelyurt Hastanesi’nin 2021 yılı içerisinde tamamlanması, Cengiz Topel Hastanesi’nin, bölgenin artan nüfusu da dikkate alınarak geliştirilmesi hedefler arasında bulunuyor.

Girne-Zeytinlik’te Sağlık Bakanlığı’na devredilen yarım inşaat halindeki hastane binasının projesi geliştirilirken, 136 servis yatağı, 29 yoğun bakım yatağı ve 4’ü kalp-damar cerrahisine yönelik toplam 6 ameliyathaneye sahip olacak şekilde revize edilen ve ihale duyurusu yapılan Yeni Girne Hastanesi’nin inşaatının 2021 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Yeni tamamlanan Lefkoşa Acil Durum Hastanesi’nde ihtiyaç duyulan personel kadrolarının en erken zamanda tamamlanıp 2021 yılı başında tam kapasite ile çalıştırılmaya başlanması da hükümet programında yer alan maddelerden biri.

“YERLİ İŞ GÜCÜ ORANINI ARTIRMA VE İŞSİZLİĞİ AZALTMA”

Hükümet programında, KKTC iş gücü piyasası içerisinde yerli iş gücü oranını artırmak ve işsizliğin azaltılması için istihdam yaratmanın bu dönem için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın en temel politikası olacağı yer alıyor.

2021 yılı boyunca mevcut istihdam teşviklerinin çeşitlendirilerek devam edeceği ve pandemi sürecinin KKTC çalışma hayatındaki olumsuz etkilerinin asgari düzeye indirilmesinin sağlanacağı kaydediliyor.

İşgücü talebi ile arzının daha etkin biçimde eşleştirilebilmesi için ülkedeki kamu istihdam servislerinin modernleştirilmesi sağlanarak KKTC istihdamına doğrudan teşvik programı hayata geçirilmesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin çalışmalarını daha etkin kılabilmek için gerekli tüm imkanların kullanılması hedefleniyor.

Hükümet programında, Engelsiz Yaşam Evi Projesi’nin ikinci etabının tamamlanması, 2021 içinde ihtiyaçlı bireylerin hizmetine açılması, yaşlıların engelli ve korunmaya muhtaç yurttaşlar için verilen hizmetlerin çeşitlendirilmesi ve yeni bir huzurevi yapılması amacıyla çalışmaların hızlandırılması yer alıyor.

Hükümet programında ayrıca, Sosyal Güvenlik Fonları güçlendirilerek Yeni İstihdamda Tam Sosyal Güvenlik Desteği, Yeni İstihdama Ücret Desteği, Kalkınmaya Katkı ve Düzenli Prim Ödeyen İşverenlere Prim Desteği, Mesleki Teknik Okul Öğrencilerinin ve Mezunlarının Çalışma Hayatına Katılması ile Kadın Girişimciliği ve İstihdamına Yönelik Teşvik Politika Uygulamaların yürürlüğe konması bulunuyor.

TAK



Benzer Haberler

Güney Kıbrıs 6 yatırımcı ve 18 kişiyi vatandaşlıktan çıkartıyor

TAK

Türbülans kazası sonrası yeni kurallar: Uçuş rotası değişti

NTV

Res-Bir “Bizim tarafımız belli”

TAK

Yılmaz “Tesis, güneş enerjisiyle kendi ihtiyacını karşılayacak”

TAK

Üstel “Tarihi bir güne hep birlikte şahitlik ediyoruz”

TAK

Direksiyon başında cep telefonu kullanmak en yaygın suç

TAK