FeaturedKIBRIS

“E-Nüfus sisteminde yaşanan teknik sorunlar giderilecek”

Başbakan Saner tarafından bugün Cumhuriyet Meclisi’nde okunan yeni hükümetin en önemli önceliği, dünyada etkili olan Covid-19 sürecinde ülke ekonomisini düzenleyip ileriye taşımak olacak. Ülkeyi 2021 yılı Ekim ayı içinde erken milletvekili seçimine götürme hedefinde olan hükümet, Meclis’e bu süreçte yapabilecekleri ve yakın gelecekte atılması gereken elzem adımları içeren bir hükümet programı sundu.

“OTOMASYON PROJELERİ”

UBP, DP, YDP hükümet programında, tarımsal kaynakların tahsis/kullanım kayıtları Tapu ve Mekansal Gayrimenkul Otomasyon Sistemlerinin koordineli bir şekilde vatandaşın hizmetine sunulmasının planlanması da yer alıyor.

Programda, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş Anıt Mezarı’nın ve Dr. Fazıl Küçük Anıt Mezarı’nın çevre düzenlemesinin (peyzajı) tamamlanması da bulunuyor.

Yapımı tamamlanan yeni cezaevi binasının 2021 yılı içerisinde hizmete girmesi ve yurttaşlık başvurularının online ortama geçmesi, randevu alma, başvuru vb. takibinin sağlanması hedefleniyor.

Hükümet programında, Doğum ve Ölümlerin Kaydı Yasası, Sakinlerin Kaydı Yasası (Kimlik Kartı Yasası) ve Soyadı Yasa Tasarısı (Türk Cemaatı Soyadı Kuralı) günümüz koşullarına göre yeniden düzenlenmesi bulunuyor.

“UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMALARI GELİŞTİRİLECEK”

Programa göre, pandemi döneminde gündeme gelen “Uzaktan Eğitim” uygulamalarının geliştirilmesine yönelik projeler hayata geçirilecek ve eğitim kalitesinin artırılması “eğitim standartlarının” belirlenmesi ve hayata geçirilmesi yönündeki çalışmalara başlanacak.

Çıraklık ve Meslek Eğitimi Yasası’na bağlı tüzükler yeniden düzenlenerek “Yaşam Boyu Eğitim Sistemi” kurulması hedefi de hükümet programında yer alıyor.

Hükümet programında belirtilen hedefler arasında; ülkede eğitim veren yükseköğretim kurumlarının 2020 -2021 Bahar Dönemi itibarı ile yüz yüze eğitime geçiş için gerekli çalışmaları yapması ve “KKTC Yükseköğrenim Strateji Belgesi Eylem Planı” Bakanlar Kurulu’nun onayına sunulması bulunuyor.

“E-NÜFUS SİSTEMİ VE E-KİMLİK SİSTEMLERİNDEKİ SORUNLAR GİDERİLECEK…MAVİ KİMLİK”

Hükümet programında, yurttaşlık başvurularının online ortama geçmesi, randevu alma, başvuru vb. takibinin sağlanması hedefi de bulunuyor.

E-Nüfus sistemi ve E-kimlik’te yaşanan teknik sorunların giderilmesi, mavi kimlik basımı yapılması ve yazılım güncellemelerinin sağlanması yanında, Doğum ve Ölümlerin Kaydı Yasası, Sakinlerin Kaydı Yasası (Kimlik Kartı Yasası) ve Soyadı Yasa Tasarısı’nın (Türk Cemaatı Soyadı Kuralı) günümüz koşullarına göre yeniden düzenlenmesi de hükümetin hedefleri arasında.

“VİZYON SIFIR TRAFİK GÜVENLİĞİ SİSTEMİ BENİMSENECEK… EHLİYET KATEGORİLERİNDE ULUSLARARASI SİSTEME GEÇİLECEK”

Telekomünikasyon Dairesi’nin kamu-özel ortaklığı ile yeniden yapılandırılması ile birlikte 4G ve/veya 5G Mobil şebekelerinin kamu-özel ortaklığında hayata geçirilmesi de hükümet programında yer alıyor.

Programda, Ercan Havalimanı’nın, kamu menfaatleri doğrultusunda etkin yönetilmesi ve işletmenin doğru şekilde denetlenmesi yönünde var olan uygulamaların geliştirilmesine devam edileceği ve Geçitkale Havalimanı’nda engel teşkil eden elektrik direklerinin kaldırılması çalışmalarının süreceği kaydediliyor.

Trafik güvenliğini artırmak, ölümlü ve ciddi yaralanmalı çarpışmaları önlemek için Eğitim, Denetim, Mühendislik, Acil Hizmetler, Açığa Çıkarma, Değerlendirme ve Teşvik unsurlarından oluşan, “Vizyon Sıfır Trafik Güvenliği Sistemi” benimseneceği yer alan programda, ehliyet kategorilerinde uluslararası sisteme geçilmesi de bulunuyor.

“HALKIN GÜVENLİ GIDAYA ULAŞIMININ SÜREKLİ OLARAK SAĞLANMASI HEDEFLENİYOR”

Hükümet programında, Tarım Master Planı doğrultusunda mevcut kaynakların etkin kullanımıyla ekonomik, sosyal, çevresel ve uluslararası gelişmeleri dikkate alarak örgütlü rekabet edebilen, sürdürülebilir bir tarım sektörünün oluşturulması, halkın güvenli gıdaya ulaşımının sürekli olarak sağlanması hedefleniyor.

Programda, hellim tescili ve ülke coğrafyasına uyumu dikkate alınarak küçükbaş hayvan varlığı ve verimliliğinin artırılması sağlanması, hayvansal ürünlerde hijyen ve kalitesinin artırılması doğrultusunda çalışmalar yapılması yer alıyor.

TAK


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK