FeaturedKIBRIS

Kumuçakos’tan göç dalgası konusunda üçlü işbirliği açıklaması

Yunanistan’ın Vatandaşın Korunması ve Göç Politikası’ndan Sorumlu Bakan Yardımcısı Yorgos Kumuçakos, Doğu Akdeniz’in mülteci yolunda, ilk hatta bulunan ülkeler olarak  Yunanistan, Kıbrıs Cumhuriiyeti ve Bulgaristan arasında göç konusunda üçlü işbirliğinin şekillendirildiğini açıkladı.

Fileleftheros gazetesi, Yunanistan’ın Vatandaşın Korunması ve Göç Politikasından Sorumlu Bakan Yardımcısı Yorgos Kumuçakos’un bu konudaki açıklamasına geniş bir şekilde yer verdi.

Habere göre Kumuçakos, üçlü işbirliğinin, üç ülkenin mülteci konusunu ele alma konusunda Avrupalı ortaklara ve Avrupa kurumlarına koordineli şekilde müdahalede bulunması amacıyla  Yunanistan’ın inisiyatifiyle şekillendiğini belirtti.

Kumuçakos, üçlü işbirliğinin amacının, Avrupa düzeyindeki müdahalelerle, Yunanistan, Kıbrıs Cumhuriiyeti ve Bulgaristan’ın, Avrupa dayanışma ve sorumluluğuyla daha fazla desteklenmesini,  yükün daha adil bir dağıtımı, etkili bir Avrupa geri dönüş mekanizmasının oluşturulması, tüm ilgili taraflarca AB-Türkiye Ortak Deklarasyonu’nun tam olarak uygulanması olduğunu da ifade etti.

(TAK)



Benzer Haberler

LTB’nin 20.’sini düzenlediği Kıbrıs Tiyatro Festivali perdelerini açtı

Voice Kıbrıs Haber

Düşürülen cüzdanı çalan şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Hesap tartışması bıçaklı saldırıyla bitti

Voice Kıbrıs Haber

Yük asansörüyle yaklaşık 1.5 metre düştü

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da restoranda yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Girne-Değirmenlik Anayolu ve Gemikonağı’nda kaza!

Voice Kıbrıs Haber