FeaturedKIBRIS

Kültürel işbirliğinin yanında ticari işbirliği konusunda da adım atıldı

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile çevrim içi görüşme gerçekleştirdi.

Girne Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, toplantıda, geçmiş yıllarda olduğu gibi, yaklaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için iki kardeş belediyenin işbirliği içerisinde düzenleyeceği etkinliklerin yapılamayacağından dolayı, geçmiş yıllarda Karşıyaka’daki aileler tarafından misafir edilen çocukların aynı aileler ile birlikte çevrim içi olarak yeniden buluşmasını sağlayacak nostaljik bir etkinlik düzenlenmesi hususunda karar üretildi.

KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİNİN YANINDA TİCARİ İŞBİRLİĞİ KONUSUNDA DA ADIM ATILDI

Bunun yanında, pandemi sürecinin seyrine göre İzmir Karşıyaka’da Girne Tanıtım Günleri düzenlemeyi planlandığını, daha sonra Girne’de Karşıyaka tanıtım günlerinin planlanacağını, bu konuda iki belediyenin teknik çalışmalarını tamamlayarak Mayıs ayında geniş çaplı bir toplantı düzenleyeceği bildirildi.

Toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada, kardeş belediyelerle iyi ilişkiler kurmanın önemini vurgulayan Güngördü, İzmir Karşıyaka Belediyesi ile devam eden işbirliklerinin, iki kentin sadece kültür ve sanat alanında değil aynı zamanda ticari işbirliği konusunda da devam edeceğini dile getirdi.

Voice Kıbrıs Haber/TAK



Benzer Haberler

Dominik Cumhuriyeti’nde devlet başkanlığı seçimini Abinader kazandı

TAK

Söz isimli kısa filmin galası cuma günü yapılacak

TAK

Çin, İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazasından “derin endişe duyduğunu” bildirdi

TAK

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (20 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı; yaşam belirtisi yok

Voice Kıbrıs Haber

Sıcaklık mevsim normallerinin 3 ile 5 derece üzerinde!

Voice Kıbrıs Haber