FeaturedKIBRIS

Kuir Kıbrıs, gazetelere yönelik savunuculuk çalışmaları gerçekleştirdi

Kuir Kıbrıs Derneği Şubat ayı boyunca gazetelere yönelik savunuculuk çalışmaları gerçekleştirdi.

Dernekten yapılan açıklama şu şekilde:

(Lefkoşa, 19.02.2021) 2020 yılında Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Renklerin Çeşitliliği Projesi kapsamında hazırlanan Medya Takip Raporu Ekim 2020 tarihinde Kuir Kıbrıs Derneği internet sitesi, sosyal medya hesapları ve basın aracılığı ile kamuoyuna sunuldu. Ardından da Dernek Şubat Ayı Boyunca Gazetelerle Savunuculuk Çalışmaları Gerçekleştirdi.

Medya takip raporu, Haziran 2019 ve Mayıs 2020 tarihleri arasında Gazedda Kıbrıs, Gündem Kıbrıs, Kıbrıs Postası, Yenidüzen ve Kıbrıs Gazetesi olmak üzere üç çevrimiçi ve iki basılı olmak üzere toplamda beş  gazete günlük olarak taranarak hazırlanmıştır. Gazeteler taranırken belirlenen anahtar kelimeler hak odaklı gazetecilik kapsamında değerlendirildi. Basını taramaya ilk kez 2015 yılında başlayan Kuir Kıbrıs 5 yıllık süreçte basında yaşanan LGBTİ+ hak odaklı habercilik bağlamındaki değişimi de medya takip raporları ile gözlemleme fırsatı yakaladı.

Kuir Kıbrıs Derneği, basının dönüştürücü gücünü önemsemekte ve bu raporları hazırlarken de sadece mevcut durumu göstermek için değil aynı zamanda daha kapsayıcı ve insan haklarına duyarlı habercilik anlayışını savunmaktadır. Bu nedenle, hazırlanan yıllık medya takip raporu, Şubat ayı boyunca takip edilen gazetelere sunuldu ve her gazete ile ayrı ayrı görüşmeler düzenledi.

Covid-19 önlemleri nedeniyle yüzyüze görüşmelerin mümkün olmaması sebebiyle, tüm gazetel temsilcileri ile çevrimiçi buluşmalar gerçekleştiren Dernek,   gazetelerin kendilerine has verilerini aktarırken aynı zamanda gazetelerle diyaloğu güçlendirme şansı da yakaladı. 

Kuir Kıbrıs aktivisti Erman Dolmacı gazetelere yapılan ziyaretlerin karşılıklı olarak sivil toplum ve basın arasındaki köprüyü güçlendirmek ve hak temelli haberciliğin yaygınlaştırılması noktasında önemli olduğunu belirtti.    

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Son 24 saatte en çok yağış alan bölge açıklandı

Voice Kıbrıs Haber

Genç Sanatçılar Resim Yarışması’nın jüri üyeleri belirlendi

Voice Kıbrıs Haber

Zivreye Kıbrıs konusu damgasını vurdu

Voice Kıbrıs Haber

Bakanlar Kurulu sona erdi… Özersay açıklama yapıyor

Voice Kıbrıs Haber

Yangın kontrol altına alındı

Voice Kıbrıs Haber

Kira Bedellerine Uygulanan Kurun Sabitlenmesine ilişkin yasa gücünde kararname yayımlandı

Voice Kıbrıs Haber