CoronavirüsFeatured

Kıbrıs’ın güneyi aşılama ortalamasında AB’de 6’ncı sırada

Kıbrıs Sağlık Bakanlığı cuma günü yaptığı açıklamada, nüfusun %34,1’inin koronavirüsü aşısının en az bir dozunu vurulduğunu bildirdi.

Kıbrıs Rum Sağlık Bakanlığı’nın basın açıklamasında, Avrupa Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) verileri esasında Kıbrıs’ın, en az birinci doz koronavirüsü aşısının yapılmasıyla ilgili %34,1 ile (AB ortalaması %31,3) 6’ncı sırada yer aldığı ifade edildi.

Bakanlık, düne kadar 252.792 kişinin ilk doz aşısının vurulduğunu, 79.631 (%19,8) kişinin aşılarının tamamlandığını bildirdi.

Toplam aşı dozu sayısının 332.000’i aştığı, aşılamada önceliğin şimdi 30-39 yaş arası vatandaşlara verildiği, gelecek hafta da 20-29 yaş arası vatandaşlara randevu önceliği verileceği belirtildi.

Kıbrıs Rum Sağlık Bakanlığı’nın hedefinin, Haziran2021 sonuna kadar nüfusun %65’ine en azından ilk doz aşının vurulması olduğuna dikkat çekilen basın açıklamasında, herhangi bir onay alınmış aşıyla aşılanmasını tamamlayanların ve son aşısının üzerinden 14 gün geçirenlerin olumlu bir vakayla yakın temasta olsalar dahi kendilerini karantinada tutmaya gerek olmadığı hatırlatıldı.

Açıklamada buna ek olarak en az bir doz aşısını yaptıranların ve üzerinden 3 hafta geçenlerin, aşı kartlarını göstererek çeşitli sosyal ve diğer etkinliklere katılabilecekleri hatırlatıldı.

Bundan başka, en az bir doz aşısını yaptıran ve üzerinden 3 hafta geçiren çalışanların haftalık hızlı test yaptırma zorunluluklarının olmadığı da vurgulandı.

(CNA)


Benzer Haberler

Bugün anneler günü… Tüm annelerin günü kutlu olsun!

Voice Kıbrıs Haber

Hava nasıl olacak?

Dikkat elektrik kesintisi!

“Halk yaşam mücadelesi verirken, hükümet adım atmıyor”

Voice Kıbrıs Haber

Proje hazırlıklarına başlandı

Voice Kıbrıs Haber

Saner toplantı sonrası açıklama yapıyor (Canlı yayın)

Voice Kıbrıs Haber