FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Rum Ulaştırma Bakanlığı’nın zam artışının yarısını karşılaması yeterli bulunmadı

Güney Kıbrıs’ta okul otobüsleri servis ücretlerine zam yapıldı. Otobüs ücretleri Eylül ayından itibaren 10 Euro’dan 20 Euro’ya yükseltildi.

Kıbrıs Rum Ulaştırma Bakanlığı, yeni ücretlerin öğrenciler ve veliler üzerindeki mali etkisini hafifletmek amacıyla, ücretlere yapılan artışın yüzde 50’sini karşılamaya karar verdiğini duyurdu . Ancak veliler bu kararı yeterli bulmadı.

Kıbrıs Rum Ulaştırma Bakanı Alexis Vafeades velilerden bu konudaki düşüncelerini dinlemek için, 15 Ağustos tarihinden sonra Güney Kıbrıs orta öğretim konfederasyonu temsilcileriyle biraraya gelecek.
Çarşamba günü yapılacak olan toplantıda, artan okul otobüsü servis ücretleri için olası çözümler aranacak.

Vafeades, yapılan zamların tamamen otobüsleri yöneten şirkete bağlı olduğunu söyledi.

Anlaşmaya göre şirket, 1 Haziran’dan itibaren orta öğretim otobüs ücretlerini ayda 10 Euro’dan 20 Euro’ya kadar fiyat artışı yapma izin aldı.

Ancak firma ile yapılan görüşmeler sonucunda ücret artışının Haziran ve Temmuz ayları için geçerli olmayacağı konusunda anlaşma yapıldı.

Şirket, okul servis ücretlerini Eylül ayında yükseltmeyi kabul etmişti.

Konuyla ilgili badına konuşan Vafeades, hükümetin amacının öğrenciler için ulaşımı ücretsiz hale getirmek olduğunu vurguladı, ancak mali kısıtlamaların dikkate alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Vafeades, “Çözümleri araştırmak ve öğrencilere ve ailelerine yardım etmenin yollarını bulmak bizim için bir önceliktir” dedi.

Ebeveynlerle yapılacak olan görüşmeden sonraki adımların diyalog yoluyla sorunlara alternatif çözümler bulacaklarını hedeflediğini söyledi.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA