FeaturedKIBRIS

Creditwest Bank çalışan memnuniyetini artırmaya devam ediyor

Creditwest Bank, 2023 yılı ikinci çeyrek dönem hedeflerini üstün başarıyla gerçekleştirerek dönemi tamamladı.

Kuzey Kıbrıs’ta 29 yıldır bankacılık hizmeti sunan Creditwest Bank,  ticari hayatta oldukça kısa sayılabilecek bir sürede ülkemizin en büyük özel sermayeli yerel bankası konumuna gelerek 10 yıldır liderliğini devam ettirmektedir. 

CREDITWEST BANK’IN EN ÖNEMLİ BAŞARI ANAHTARI ÇALIŞANLARIDIR

Konuyla ilgili bilgi veren Genel Müdür Yardımcısı Şahin Pekel; elde ettikleri başarının tesadüfi olmadığını, Creditwest’in en önemli başarı anahtarının çalışanları olduğunu,  Creditwest’te  herkesin “işinin lideri” olarak çalıştığını ifade etti. Mutlu müşteri için, mutlu çalışanlar gerektiğini, bu nedenle çalışanların gelişimi ve kariyer planlarına çok önem verdikleri için özel  politikalar geliştirdiklerini de söyledi.

Pekel,  ‘Geldiğimiz noktada insan gücüne yaptığımız yatırımın payı çok büyüktür. Bilinçli çalışan, yaptığı işi sorgulayan, üstün kalite hedefinden vazgeçmeyen, yardımlaşan, gelişmeye ve geliştirmeye açık çalışanlarımız enerjimizin ve başarımızın kaynağıdır.’ diye ekledi. 

2023 YILINDA YAPILAN ANKETTE  “ÇALIŞAN BAĞLILIĞI VE MEMNUNİYETİ “  %92 GİBİ YÜKSEK BİR ORANDA GERÇEKLEŞMİŞTİR 

Creditwest Bank olarak periyodik dönemlerde bağımsız profesyonel firmalardan hizmet alarak Çalışan Memnuniyet anketi düzenlenmektedir.

Anket ile çalışanların;  çalışma ortamı, performans yönetimi, çalışma güvenliği, çalışma kültürü, çalışan bağlılığı ve motivasyonu ile ilgili görüşleri alınmakta, anket sonuçları doğrultusunda, elde edilen bilgiler titizlikle değerlendirilmekte, atılması gerekli adımlara yönelik  aksiyon stratejileri planlamakta ve bunların doğru ve etkili şekilde çalışanlara aktarılması konusunda da çalışmalar yapılmaktadır.

Ayrıca, çalışan memnuniyetinin dolaylı olarak müşteri memnuniyetini de etkilediği unutulmamalıdır. Kurumundan memnun bir çalışan, yüksek bir motivasyon ve bağlılıkla çalışarak bunu müşteri ile kurduğu ilişkiye de yansıtacaktır. Ayrıca memnun çalışan; üretken, inovatif ve isteklidir. Dolayısıyla, çalışan memnuniyeti araştırmaları ile düzenli olarak çalışanların memnuniyetini takip etmek ve sorunları ortadan kaldırarak memnuniyeti artırmak, aynı zamanda verimli ve karlı bir iş ortamını da beraberinde getirmektedir.

Bu yıl yapılan çalışan bağlılığı ve memnuniyeti anketinde çalışanların performans yönetimine olan inancı, iş memnuniyeti ve Creditwest’teki çalışma kültürünün yeniliklere ve gelişime açıklığı yüzdeliği  %92 olarak gerçekleşmiştir.

TERFİ SİSTEMİNDE İÇTEN YÖNETİCİ YETİŞTİRME ORANI %95 YÜKSELDİ

Creditwest Bank Genel Müdür Yardımcısı Şahin Pekel, ‘Her yıl şirket içinde yapılan terfi sınavları ile çalışanların uzmanlık alanlarına göre farklı terfi süreçleri bulunmaktadır. Creditwest Bank olarak yılbaşında her bölüm için norm kadro oluşturulmakta ve bu kadrolarda ihtiyaca bağlı olarak terfi süreçleri planlanmaktayız.

Kariyer planlamasının en güzel örneklerinden biri de  Genel Müdürümüz Sn. Mazher Zaheer’in  yeni üniversite mezunu memur olarak başladığı görevine  Bankanın Genel Müdürü olarak devam etmesidir.

İç terfi oranımızın  %95 seviyesine ulaşmış olmasının gururunu yaşıyoruz.’ diye konuştu. 

CREDITWEST BANK ÇALIŞANLARININ ÖZLÜK HAKLARI

Genel Müdür Yardımcısı Şahin Pekel yaşanan ekonomik gelişmeler değerlendirildiğinde hayat şartlarının zorlaştığının açıkça görüldüğünü ve Creditwest olarak enflasyon oranının yüksek olduğu dönemlerde yılda iki kez maaş artışı yaptıklarını ifade etti.

Çalışanlarımızın aylık maaşlarına ek olarak, her yıl sonu 13. Maaş, her ay yemek yardımı, dünyanın her yerinde geçerli Sağlık Sigortası, uzun yol yapanlara yol yardımı yapıldığını ayrıca banka hedeflerinin gerçekleştirilmesi katkı koyan personele ek Prim ödemesi yapıldığını da söyledi.

ÇALIŞANLARA FARKLI UZMANLIK ALANLARINDA TOPLAM 3035 SAAT EĞİTİM VERİLDİ

Çalışanların yetkinlikleri dikkate alınarak deneyim ve becerinin arttırılması yönünde eğitim ve seminerler düzenlenmekte, çalışanlarının kariyer planında alması gereken eğitimleri uzmanlıklarına özel olarak planlamaktadır. Bu anlayışla son bir yıl içerisinde 244 çalışana 3035 saat iç eğitim ve dış eğitim verilmiştir. 


Benzer Haberler

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber

Cumhurbaşkanı Tatar, Gambiya’ya gitmek üzere ülkeden ayrıldı

TAK

CTP ile KTÖS heyetleri eğitimdeki sorunları görüştü

TAK

Tayvan’dan aldığı 13 kilo uyuşturucuyu KKTC’deki şahsa teslim edecekti!

Voice Kıbrıs Haber

4. Kozanköy Hellim, Pekmez, Pastelli Festivali 4-5 Mayıs’ta…

TAK

Kaymakamlık duyurdu, bölgeye girişler yasaklandı!

TAK