FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Barış Konseyi’nden tepki!

Kıbrıs Barış Konseyi, ABD-NATO tarafından Suriye’ye yapılması hedeflenen saldırıyla ilgili tepkilerini ifade eden bir açıklama yaptı.

Konsey tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Donald Trump’ın ABD başkanlığına seçilmesiyle derin devletin ve şahinlerin politikası devam ediyor ve bir kez daha yaygınlaşacak yıkıcı bir savaşın eşiğinde bulunuyoruz. Savaş görüldüğü kadarıyla sadece Suriye’de sınırlı kalmayacaktır. Suriye’de kimyasal silahlar kullanıldığına dair doğrulanmamış ancak NATO’cu emperyalist çevrelerin yeni bir savaşı başlatmak için yeterli gördüğü bilgileri temel alan ABD Başkanı, NATO’nun savaş yanlısı ve aşırı gerici ülkelerinin de desteğiyle, Suriye’ye füze saldırıları tehditleri savuruyor.

Kıbrıs Barış Konseyi (KBK) her kim tarafından olursa olsun kimyasal silahların kullanımını kınamakta ve Batılılara göre böylesi silahların kullanımının olduğu bölgede yerinde araştırma yapılması için Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) tarafından derhal ziyaret gerçekleştirilmesini talep etmektedir. Geçmişte Irak’la ilgili uzaktan araştırmalar da dikkate alındığında böylesi araştırmaların ikna edici olmadığı da görülmektedir. O dönemde Irak’ın kimyasal silahlara sahip olduğuna dair sadece şüpheyle bir ülke tamamen yıkıma uğratıldı ve aralarında kadınlar, çocuklar, yaşlılar da olan 200 bini aşkın insan öldürüldü.

Bu emperyalist savaşta Kıbrıs’taki İngiliz üslerinin kullanımına dair basında yer alan bilgiler bu üslerin kapatılması ve genel olarak adanın askersizleştirilmesi yönünde Kıbrıs Barış Konseyi’nin yıllardır savunduğu tezin doğruluğunu ve yaşama geçirilmesinin şart olduğunu bir kez daha gözler önüne sermektedir.

Kıbrıs’ın Suriye’ye ve Suriye halkına karşı yeni bir savaş operasyonunda sıçrama tahtası olarak kullanılması tehlikesi söz konusu olduğundan, İngiliz üslerinin, havaalanlarının ve limanların bu amaca yönelik olarak kullanılmaması için hükümetten gerekli bütün önlemleri almasını talep ediyoruz. Bu tesislerin başka NATO üyesi ülkeler tarafından herhangi bir biçimde kullanılması askeri üslerin ve diğer tesislerin işleyiş koşullarını da belirleyen Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluş anlaşmasını ihlal edecektir.

Kıbrıs Barış Konseyi olarak Suriye halkıyla dayanışmamızı ifade ediyoruz ve Suriye’ye yabancı müdahalelere son verilmesini talep ediyoruz. Sadece yıkım ve acı getiren emperyalist savaşlara karşı Kıbrıslırumları ve Kıbrıslıtürkleri, bütün Kıbrıs halkını seslerini Kıbrıs’ın barış yanlısı hareketiyle birleştirmeye çağırıyoruz. Bütün Akdeniz bölgesindeki NATO üslerinin ve özellikle Kıbrıs’taki İngiliz üslerinin lağvedilmesi için bizimle birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

Uluslararası sorunlar sadece barış ve karşılıklı anlayışla çözülür.”

 


Benzer Haberler

Erhürman “Göreceğimiz zarar, verdiğimiz zarara kıyasla daha fazla olacak”

Voice Kıbrıs Haber

Limasol’da olaylı paskalya gecesi… Maskeli gruplar yoldan geçen araçlara ve polislere molotofla saldırdı

TAK

Denetimlerde 1 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

En çok yağış 17 kilogram olarak kaydedildi!

TAK

Levent Şonya hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar, Gambiya Cumhurbaşkanı ile görüştü

TAK