FeaturedKIBRISUncategorised

“Beyanlar yanıltıcı, gerçek dışı, iftira ve yalan”

YÖDAK üyesi Prof. Dr. Hülya Harutoğlu, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) denetimine alınmamasına gerekçe olarak, DAÜ Rektörlüğü tarafından   kamuoyuna yapılan şahsına yönelik  beyanların yanıltıcı, gerçek dışı, iftira ve yalan  olduğunu kaydetti; bu iddiaların adını lekeleme ve şeref, onur, haysiyet ve mesleki itibarını zedelemeye yönelik olduğunu belirtti.

Harutoğlu yazılı açıklamasında Polis Genel Müdürlüğünün  5 Nisan 2018 tarihi yazısını da paylaştı.

Harutoğlu’nun açıkladığı yazı şöyle:

“Gazimağusa Kaza CTK C/184/2016 sayılı dosya; Doğu Akdeniz Üniversitesinin şikayeti ışığında  başlatılan  bir soruşturma kapsamında, şikayete konu tarihte DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Hülya Harutoğlu’nun  tanık olarak ifadesi alınmıştır”.

Harutoğlu, Polis Genel Müdürlüğünden yapılan resmi yazı ve açıklamadan da anlaşılacağı üzere DAÜ yönetimi tarafından iddia edilen herhangi bir soruşturmanın olmadığı, sadece tanık olduğunun ortada olduğunu kaydetti.

Harutoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü  tarafından  hakkımda ileri sürülen iddiaları  gerçek dışı ve/veya iftira  olduğu açıktır.  Gerek  bu zamana kadar bulunduğum tüm görevlerde gerekse YÖDAK üyeliği görevimi yerine getirirken bir bilim insanına yakışır bir şekilde etik kurallara uygun  davrandığımı; tarafsızlık, hak ve hukuk ilkelerinden hiçbir zaman taviz vermediğimi  ve  YÖDAK üyeliği görevimi bu ilkeler doğrultusunda  söz konusu yalan ve/veya iftiralara ödün vermeksizin yerine getirdiğimi ve getireceğimi ayrıca belirtmek isterim. Söz konusu yalan ve/veya iftira ve/veya gerçek dışı açıklamalara itibar etmeyen, hak ve adaletin yanında olan başta  saygıdeğer devlet büyüklerimiz, sayın YÖDAK Başkan ve üyeleri, değerli    basın mensupları olmak üzere tüm kamuoyuna   minnet ve teşekkürlerimi sunarım. Adımı lekelemek, şeref, onur, akademik ve mesleki itibarımı zedelemek için yapılan bu harekete yönelik olarak başta DAÜ Yönetimini ve devlet yetkililerini  gereğini yapmaya davet ederim.”

 


Benzer Haberler

Başbakan Saner’den ABD’ye tepki

“Yüksek ihtimalle CTP’nin olmadığı bir koalisyon kurulacak”

Voice Kıbrıs Haber

Kamu hekimlerine ikinci iş yasağı!

ABD’de rapçi Shakur’un 1996’daki ölümüyle ilgili bir kişi gözaltına alındı

Voice Kıbrıs Haber

Tolga Kınacı hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Kuir Kıbrıs Derneği, eğitim ve sağlık alanında çalışma yürüten örgütleri ziyaret etti