FeaturedKIBRIS

‘Kapıların kapatılmasının nedeni virüs değil’

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dört geçiş kapısının koronavirüs gerekçe gösterilerek Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından kapatılmasını eleştirerek, kapıların kapatılma nedeninin virüs olduğuna inanmadıklarını belirtti.

Akıncı kapıların kapatılması nedeninin virüs olmadığını söyleyerek, “Neden virüs değil. Bu açık ve net. Kendi uzmanları bile sebebin bu olduğunu söyleyemiyor.  Başka sebepleri var. Değişik değişik sebepleri söylüyor insanlar” dedi.

Kimilerinin, Rumların kuzeyden alışveriş yapma sıklığının artması, kimilerinin de Türkiye’nin göçmenlere kapıları açmasına misilleme yapıldığının söylediğini aktaran Akıncı, “Ben bunlara çok fazla girmek niyetinde değilim. Bu konunun peşini bırakacak değiliz” dedi.

Kapıların büyük emekler ve mücadeleler sonucu açıldığını söyleyen Akıncı, Gazimağusa esnafının da Derinya kapısı nedeniyle mağduriyetler yaşamaya başladığını belirtti.

Akıncı, kapıların kapatılmasının tek taraflı bir karar olduğunu, kendilerinin bu kararı desteklemediğini ve yeşil ışık yakmadığını söyleyerek, kendilerinin kapıların açılması için yıllarca mücadele ettiklerini ifade etti.

İki toplumun da temas etmeye alıştığını belirten Akıncı, “Bu kapıları kapalı tutmaya kimsenin gücü yetmez. Çünkü bu Avrupa Birliği politikalarına, Birleşmiş Miletlerin iki toplumu yakınlaştırma çabalarına terstir. Bu noktada hiçbir haklı gerekçe yok” diye konuştu.

Akıncı, BM, AB ve Rum tarafı ile diyaloğu sürdürerek, kapıların bir an önce açılması için elinden geleni yapacağını belirtti.

(TAK)



Benzer Haberler

LTB’nin 20.’sini düzenlediği Kıbrıs Tiyatro Festivali perdelerini açtı

Voice Kıbrıs Haber

Düşürülen cüzdanı çalan şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Hesap tartışması bıçaklı saldırıyla bitti

Voice Kıbrıs Haber

Yük asansörüyle yaklaşık 1.5 metre düştü

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da restoranda yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Girne-Değirmenlik Anayolu ve Gemikonağı’nda kaza!

Voice Kıbrıs Haber