FeaturedKIBRIS

K.T. Belediyeler Birliği, Kıbrıslı Türklerin sürece dahil edilmesi konusunda ısrarlı


K. T. Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Kıbrıs’ın, Avrupa Yerel Özerklik Şartı’na uyumunun izlenmesi konusunun Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin 41. Oturumu’nda ele alındığına dikkat çekerek, sürece Kıbrıslı Türklerin de dahil edilmesi konusunda ısrarları neticesinde konuyla ilgili bir konferans düzenlenmesi konusunda çalışma başlattıklarını söyledi.

K. T. Belediyeler Birliği, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin 41. Oturumu’na katıldı. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 41’inci oturumu 26-28 Ekim tarihleri arasında Covid-19 pandemisinden bu yana Strazburg’da ilk kez gerçekleştirildi.

K. T. Belediyeler Birliği Heyeti ise toplantıya KUDO üzerinden çevirim içi olarak katıldı.

K.T. Belediyeler Birliği’nin İdari Komite Temsilciği’ni K. T. Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ile Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Güncel İşler Komite Temsilciliği’ni Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, İzleme Komitesi Temsilciliği’ni ise Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli yürütüyor.

Lefkoşa ile Gönyeli’nin ardından Girne Belediyesi’nin de toplantılara katılımı ile K. T. Belediyeler Birliği, Avrupa Konseyi’nde daha güçlü bir temsil ediliyor.

Göç, sağlık ve eğitim konularının ele alındığı Kongre’de, Avrupa Konseyi üye devletlerinin Avrupa Yerel Özerklik Şartı’na uyumunun izlenmesinin bir parçası olarak Arnavutluk, Kıbrıs, Hollanda, Kuzey Makedonya ve İspanya ile ilgili izleme raporları da görüşülerek kabul edildi.
Kongre’de Kıbrıs’ın, Avrupa Yerel Özerklik Şartı’na uyumunun izlenmesi konusunun da görüşüldüğüne dikkat çeken K. T. Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, sürece Kıbrıslı Türklerin de dahil edilmesi konusunda ısrarlarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Bu noktadaki ısrarlarını dile getirdiklerini ifade eden Özçınar, konuyla ilgili bir konferans düzenlenmesi yönünde çalışma başlattıklarını vurguladı.

Voice Kıbrıs Haber

 



Benzer Haberler

Çevre Koruma Dairesi personelinden çevre temizliği

TAK

Buse ‘Balkan Şampiyonu’

BRT

Şampiyon Galatasaray

Voice Kıbrıs Haber

Mersin’de katliam gibi kaza: 10 ölü

NTV

Bodrum açıklarında deprem

AA

Ursula von der Leyen ile Hristodulidis Euromed Rights ve Avrupa milletvekillerinin hedef tahtası

TAK