FeaturedKIBRIS

‘İmar Planı’nın gecikmeden hayata geçirilmesi Ayşegül Baybars’ın vebali durumundadır’

Hayata Dokun Hareketi sözcüsü Hasan Bilgehan “doğal felaket” sırası yaşanılan ölümler ve göz göre gelinen yıkımlar üzerinde açıklama yaparak, “Mağusa – Yeniboğaziçi – İskele bölgelerinde emirnamenin hemen çıkarılıp, tamamen bilimsel bir kadro ile de İmar Planı’nın çok gecikmeden, bahane bulmadan hayata geçirilmesi, şu andan sonra İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’ın vebali durumundadır.” dedi.

Açıklama şu şekilde:

“6 Aralık 2018 günü ne acıdır ki 4 insanımız adına “Doğal Felaket” dedikleri çarpık yapılaşma, doğaya karşı verilen yıkım savaşı ve çarpık kentleşme sonucu hayatlarını kaybetmiştir. Başta aileleri olmak üzere, tüm insanlığın başı sağ olsun. Yıllardan beri gelen azgın kentleşme ve doğayı yok etme girişimine karşı doğa, bizlere çok önceden sinyallerini vermişti. Kendimizi doğadan büyük görmemizin sonuçları ne yazık ki, 4 ölüm ve büyük bir yıkım. Bunun hesabını acaba bugünü yaratanlar verebilecek mi?

Yaşanılanları sosyal medya hesaplarında hayretle karşılayan çok sayıda rant düşkününü görmek bizi de çok şaşırttı.

Yok edilen bölgelerdeki felaketin boyutunu görmediler mi?
Görmüşlerse nelerin bu felaketlere sebep olduğunu algılamadılar mı?

Yeni yok etmek istenilen Mağusa – Yeniboğaziçi – İskele bölgelerinde emirnamenin hemen çıkarılıp, tamamen bilimsel bir kadro ile de İmar Planı’nın çok gecikmeden, bahane bulmadan hayata geçirilmesi, şu andan sonra İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’ın vebali durumundadır. Bir karış doğanın bile ne kadar önemli olduğunu görmemiz için sele kapılarak ölen gençlerimizin olmasını gerektirmez. İçinde bulunduğumuz fütursuz kâr güdüsü, vahşi yok edişten uzaklaşan sosyal bir yaşam için geçmişteki yönetimler kadar, bugün onlara “üstünlük”, “farklılık” güdüsü veren, her türlü teşvik ile de desteklenen sermaye güçlerini destekleyen yönetimler sorumludur.

Tüm insanlığın başı sağolsun.”


Benzer Haberler

Altın fiyatları son durum

NTV

Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi tasarı ve önerileri görüşmek üzere toplandı

Voice Kıbrıs Haber

Türkmenköy’deki komşu kavgası ölümle sonuçlandı

Sterlin ve Euro’da son durum! (15 Mart 2023 döviz kurları)

“Asgari ücrete en az yüzde 50 zam yapılmalıdır”

Voice Kıbrıs Haber

Trafik akışı kontrollü olarak servis yollarından sağlanacak

Voice Kıbrıs Haber