FeaturedKIBRIS

Hasta üzerinde tıbbi medikal işlem yapan ‘sahte doktorlar’ tutuklandı!

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ile Polis iş birliğinde yapılan baskında kaçak estetik müdahale yapan hekim olmayan kişiler tutuklandı.

Tabipler Birliği’nden yapılan açıklama şu şekilde:

“Lapta’da, 11 Kasım’da KTTB-Polis iş birliğiyle gerçekleştirilen operasyonda hasta üzerinde tıbbi medikal işlem yapan ‘sahte doktorlar’ tutuklandı. Adaya yurt dışından gelip Hekim olmadığı halde kiraladıkları bir evde hastalara dolgu ve botoks gibi medikal işlem uygulayan kişiler, düzenlenen baskın sonucu tutuklanarak Lapta Polis Karakolu’na götürüldü.

KTTB’ye kayıtlı olmayan hekimlerin ya da hekim olmayan kişilerin, medikal işlem yapmasının yasalarımıza aykırı olduğunu tekrardan hatırlatır, halk sağlığı için ciddi risk oluşturan bu duruma karşı polis ile iş birliği içinde operasyonların devam edeceğini duyururuz.”

Polis açıklaması ise şu şekilde:

“11.11.2023 tarihinde, saat 16:00 sıralarında, Alsancak’ta, 27, 30 ve 20 yaşındaki şahıslar, Tabibler Birliğine üye olmadıkları halde, bir şahsa dudak dolgusu işlemi yaptıkları tespit edilmiştir. Bahse konu şahılar tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.”


Benzer Haberler

Türkiye’de nisan ayı enflasyonu belli oldu

AA

Holguin 7 Mayıs’ta Kıbrıs’a geliyor

TAK

Nöbetçi eczaneler (3 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Devlet okulundaki İngilizce öğretmeni sahte diplomadan tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Karavan olarak kullanılan van araçta yangın!

Voice Kıbrıs Haber

441 araç sürücüsü rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber