CoronavirüsFeatured

Güneydeki tedbirler ikinci aşamaya geçiyor

Kıbrısın güneyinde covid-19 ile mücadele çerçevesinde alınan tedbirler yarın 21 Mayıs 2020 itibariyle ikinci aşamaya geçiyor.

Alınan tedbirler arasında sokağa çıkma yasağının yanında SMS göndererek sokağa çıkma sistemi yarın 21 Mayıs 2020 itibariyle yarın yürürlükten kalkıyor.

Artık sokağa çıkarken mesaj göndererek izin alınmayacak.

Öte yandan yarın öğrenciler yeniden okullara dönüyor. Yarın lise bir ile ikinci sınıflar hariç tüm öğrenciler için ders zili yeniden çalacak.

Kıbrıs Rum Sağlık Bakanlığı’nın ön gördüğü sağlık protokolleri çerçevesinde, dini ibadetlerinden yarın itibariyle başlayabileceği ifade edilirken, cafe restorant gibi çalışma alanlarınında sadece açık alanlarda servis yapma kısıtlaması ile yeniden çalışmaya başlayabilecekler.

Ev ziyaretleri de yarın itibariyle başlayabileceği yapılan açıklamada kaydedilirken, bu ziyaretlerin yine sağlık protokollerine uygun olarak yapılması ve 10 kişiyi aşmayacak şekilde olacağı kaydedildi.

Yaklaşık 2 buçuk aydan sonra yarın normal hayata dönüleceği ifade edilirken, halkın tedbirleri elden bırakmaması yönünde yetkililer çağrıda bulundu.

Yaz aylarına girdiğimiz bu günlerde, deniz sezonunu da göz önünde bulunduran yetkililer, bu konu da da gerekli protokollerin uygulanacağını kaydettiler.

Öte yandan bugün açıklanan 4 vakanın 3’ünün pozitif vaka olarak tespit edilen öğrenci yakınlarının olması ve yarın okulların başlaması büyük bir telaşa yol açtığı Rum basınında yer aldı.

Voice of the Island

 


Benzer Haberler

Mustafa Hastürk Retrospektif Sergisi açılıyor

Son 24 saatteki yağış miktarları açıklandı

Voice Kıbrıs Haber

Harup fidanını Cumhurbaşkanlığı bahçesine diktiler

Voice Kıbrıs Haber

İsrail-Filistin çatışmasında 6. gün

NTV

Döviz kurlarındaki dalgalı seyir devam ediyor

Sterlin ve Euro’da düşüş var mı?