FeaturedKIBRIS

Güney’de metamfetamin kullanımında artış

Avrupa Atık Su Analizi Araştırması, Kıbrıs’ta önemli miktarda metamfetamin kullanıdığını ancak diğer maddelerin kullanım düzeylerinin Avrupa ortalamasından daha düşük olduğunu gösterdi.
Kıbrıs Ulusal Bağımlılık İdaresi tarafından yapılan basın açıklamasında, Avrupa’da geleneksel olarak metamfetamin kullanımının çoğunlukla Çek Cumhuriyeti ve Slovakya ile sınırlı olduğu ancak artık Belçika, Almanya, İspanya, bazı kuzey ülkeleri ve Kıbrıs’ta da önemli bir kullanımın mevcut olduğu belirtildi.
Araştırma, Kıbrıs’ta metamfetamin kullanımında son yıllarda gözlenen artış eğiliminin bu yıl devam etmediğini, çoğu bölgede metamfetamin tüketiminde küçük bir düşüş görüldüğünü, Baf ve Ayia Napa’da ise geçen yıl olduğu gibi kullanımın benzer düzeylerde kaldığını ortaya koydu.
Kıbrıs Üniversitesi Uluslararası Su Araştırma Merkezi NIREAS ve İnşaat ve Çevre Mühendisliği Bölümü Profesörü Dr. Despo Fatta-Kassinou, 2012 yılından bu yana Avrupa SCORE ağına katılıyor ve amfetamin, MDMA kullanımına ilişkin veri topluyor.
Dr. Despo Fatta-Kassinou, son yıllarda Kıbrıs Ulusal Bağımlılık İdaresi’nin tam desteğiyle adadaki tüm kentsel alanlar (Lefkoşa, Limasol, Larnaka, Baf ve Ayia Napa) için rakamların analiz edildiğini, ayrıca Kurumun mali desteğiyle 2021 yılında NIREAS laboratuvarlarında atık sularda oksikodon, mefedron, ketamin ve metabolitlerinin yanı sıra eroin ve metabolitlerinin seviyelerinin test edilmesini sağlayan bir metodoloji geliştirildiğini kaydetti.
(Kaynak KHA)


Benzer Haberler

Hristodulidis Guterres’in 3’lü ya da 5’li görüşme önerdiğini savundu

TAK

ABD’de Republic First Bank kapatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Savaşan, “Health Tourism Expo-Bakü” açılışında KKTC’yi temsilen konuşma yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs ile Kırgızistan arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalanacak

Voice Kıbrıs Haber

“Timsah Ateşi” seyirciyle buluştu

Voice Kıbrıs Haber

DAÜ: “DAÜ İletişim Fakültesi Yüksek Lisans Programı ilk 5’te yer aldı”

Voice Kıbrıs Haber