FeaturedKIBRIS

Güney Lefkoşa’da ırkçılık karşıtı yürüyüş düzenlendi

Uluslararası Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Günü olan 21 Mart dolayısıyla çarşamba günü öğleden sonra Güney Lefkoşa Suriçi’nde ırkçılık karşıtı bir yürüyüş ve etkinlik düzenlendi.
Etkinlik, Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk siyasi parti ve örgütlerin katılımıyla Aşırı Sağcılık, Faşizm ve Irkçılığa Karşı İttifak tarafından organize edildi. AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanou ve Ekolojistler Hareketi Başkanı Yorgos Perdikis de yürüyüşe katıldı.
Katılımcılar yürüyüşün başlangıç noktası olan Solomou Meydanı’nda toplandı. Yürüyüş sırasında ırkçılık ve faşizm karşıtı sloganlar atıldı. Yürüyüş , Faneromeni Meydanı’nda sona erdi ve burada sanatsal bir programla bir etkinlik düzenlendi.
Aşırı Sağcılık, Faşizm ve Irkçılığa Karşı İttifak üyesi Marina Stavridou-Koukou yaptığı açıklamada yürüyüşün “insanlığa tüm insanların eşit olduğunu ve haklarına saygı göstermemiz gerektiğini hatırlatmak ve özellikle de haklarından yararlanabilmeleri için savunmasız insan gruplarını, göçmenleri ve farklılıkları olan insanları korumak için” gerçekleştirildiğini belirtti.

KOUKOU “YILLAR GEÇTİKÇE DURUM DAHA KÖTÜYE GİDİYOR”
“Dünya Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Günü’nün amacı durumla ilgili farkındalık yaratmaktır” diyen Koukou, “ne yazık ki yıllar geçtikçe durumun daha da kötüye gittiğini” belirtti. “Aşırı sağın yükselişini, insanlık dışı tutumların ve insan düşmanı ideolojilerin yükselişini görüyoruz ki biz ilerici insanlar olarak Kıbrıs toplumunda hiçbir koşulda hakim olmasını arzulamıyoruz” dedi.
Koukou, “insan hakları, iş yerinde eşitlik, yaşamlarında insani koşullar ve Kıbrıs toplumuna entegrasyonları için mücadele etmeye, insanları bilgilendirmeye ve savaşmaya devam edeceğiz” dedi.
Ayrıca devlet ve hükûmeti bu çabaya yardımcı olmaya çağırarak “toplumumuzun insanlık dışı bir topluma dönüşmesine izin veremeyiz, çünkü hem ırkçılığı hem de faşizmi yaşadık ve bu yüzden ülkemiz bölünmüş durumda” dedi.
Koukou, Aşırı Sağcılık, Faşizm ve Irkçılığa Karşı İttifak’ın Kıbrıslı Rum, Kıbrıslı Türk ve göçmen 60’tan fazla örgütten oluştuğunu söyledi. “Kıbrıs toplumuna bir mesaj göndermek istiyoruz: Aşırı sağa, faşizme ve ırkçılığa karşı hep birlikte” diyerek sözlerini tamamladı.
EDON üyesi Eleni Siamptani ise “Cinsiyet ve ırk ayrımcılığının olmadığı, tüm insanların eşit haklara sahip olacağı ve renk, ırk, din ya da cinsel yönelim gibi herhangi bir özelliğin değil, insanların önemli olacağı bir toplum yaratılmasını talep ediyoruz” dedi.

( Kaynak KHA)


Benzer Haberler

2 zanlının ifadeleri teyit edilecek!

Voice Kıbrıs Haber

Hristodulidis Guterres’in 3’lü ya da 5’li görüşme önerdiğini savundu

TAK

ABD’de Republic First Bank kapatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Savaşan, “Health Tourism Expo-Bakü” açılışında KKTC’yi temsilen konuşma yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs ile Kırgızistan arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalanacak

Voice Kıbrıs Haber

“Timsah Ateşi” seyirciyle buluştu

Voice Kıbrıs Haber