FeaturedKIBRIS

EUROPOL Müdürü Catherine De Bolle Kıbrıs’ı ziyaret edecek


Kıbrıs Ajansı’nın haberine göre, EUROPOL Müdürü Catherine De Bolle, EUROPOL ile Kıbrıs Polisi arasındaki işbirliğinin daha çok güçlendirilmesi ve derinleştirilmesi amacıyla 27 Temmuz’da Kıbrıs’ı ziyaret edecek.

Polis tarafından yapılan açıklamaya göre, EUROPOL – Kıbrıs Polisi arasındaki işbirliği, terör, sınır ötesi suç, uyuşturucu dolaşımı, suç faaliyetlerinden elde edilen gelirlerin yasallaştırılması, örgütlü suç ve yasa dışı insan kaçakçılığı gibi bir dizi sınır ötesi tehditlerin göğüslenmesini içeriyor. Ayrıca, siber suçlar ve insan ticareti gibi yeni tehlike ve tehditlere de önem verilmektedir.

Yapılan açıklamaya göre, tüm bu konular Polis Şefi Zacharias Chrysostomou ile EUROPOL Müdürü arasında 27 Temmuz Cuma günü saat 9.30’da Polise Merkezinde gerçekleştirilecek olan görüşmede derinlemesine ele alınacak. Görüşmede kıdemli Polis Memurları ve Devlet Hizmetleri Yetkilileri de hazır bulunacak.

Son yıllarda – özellikle 2010’dan sonra, AB, Ulusal Yasa Uygulama Makamları ile işbirliği içinde İç Güvenlik ve Avrupa vatandaşlarının korunması konusunda EUROPOL’a yükseltilmiş bir rol ve yetkiler verdi. ν.

Kıbrıs Polisi, EUROPOL ile son yıllarda sürekli bir şekilde gelişmekte olan gelişmiş bir işbirliği çerçevesi sağlamış bulunmaktadır.

Bunun yanı sıra, alt yapılar, bilgi teatisi ve ulaşımı, suç faaliyetlerinin desteklenmesi düzeyi büyük ölçüde güçlendirilerek günümüz tehlikeleri ve tehditlerini değerlendirme uzmanlıkları da ilerletilmiş bulunmaktadır.

Polis Merkezindeki çalışma görüşmesinden sonra, EUROPOL Müdürü ve Polis Şefi saat 10.15’te basına açıklamalarda bulunacaklar.



Benzer Haberler

Yer yer sağanak veya gökgürültülü sağanak yağmur bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Çevre Koruma Dairesi personelinden çevre temizliği

TAK

Buse ‘Balkan Şampiyonu’

BRT

Şampiyon Galatasaray

Voice Kıbrıs Haber

Mersin’de katliam gibi kaza: 10 ölü

NTV

Bodrum açıklarında deprem

AA