FeaturedKIBRIS

Erhürman: “Ercan’da yaşanabilece olumsuzluktan tüm Bakanlar Kurulu sorumlu olacaktır”

Meclis Genel Kurulunda Ercan Havalimanı ve narenciye konuları ele alındı…Bakanlar Erhürman’ı yanıtladı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Ercan Havalimanı’na ilişkin yaptığı konuşmada, “Havalimanındaki mevcut tüm sıkıntılara rağmen”, havalimanı çalıştırma lisansı verme yetkisinin Bakanlar Kurulu tarafından uzmanlardan alınarak, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığına verilmesini eleştirdi.

Meclis Genel Kurulunun bugünkü oturumunda, 62’nci madde tahtında konuşma yapan Erhürman, bu konuda yapılan 2 tüzük değişikliğine işaret etti.

Bakanlar Kurulunun söz konusu tüzük değişikliklerini yaparken, gerekçe olarak Ercan Havalimanındaki eksikliklerin devam ettiğini gösterdiğini söyleyen Erhürman; “uzmanların eksiklikler devam ederken lisans vermeyeceklerinin bilindiği için” bu yetkinin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanına aktarıldığını savundu.

“Ercan Havalimanında yaşanabilecek bir olumsuzluktan tüm Bakanlar Kurulu sorumlu olacaktır” diyen Erhürman, havalimanı çalıştırma lisansının 6 aylık süreyle verildiğini ve son verilen lisansın haziran ayında biteceğini hatırlatarak, buna rağmen eksikliklerin halen devam ettiğini öne sürdü.

‘EKSİKLİKLER DEVAM EDERKEN LİSANSI YENİLEYECEK MİSİNİZ ?’

“Ercan Havalimanında eksiklikler devam ederken lisansı yenileyecek misiniz?” sorusunu yönelten Erhürman, can ve mal güvenliği risklerine işaret etti.

Ercan’a ilişkin şirket ve hükümet arasında yapılan sözleşmelerde, olmadığı halde bir “ihtilaf” yaratıldığını ve üzerine 59 milyon euro verildiğini savunan Erhürman, bu konunun ülke yargısının da elinden alınarak Türkiye’deki bir tahkim heyetine verilmesini eleştirdi. Erhürman, belirlenen tahkim heyetinin yetki süresinin de geçmiş olduğunu öne sürdü.

Başkan Erhürman, Ercan Havalimanına ilişkin şirketle yapılan sözleşmede, şirketin yapacağı işler ve bu işler için idareden para talep edemeyeceğinin çok açık bir şekilde yazıldığını kaydetti. Erhürman, buna rağmen, bu maddelerin “ihtilaflı” konu olarak kabul edilmesinin “anlaşılır” olmadığını söyledi.

Erhürman, hükümetin bu sorunların içerisinden nasıl çıkacağı konusunda bir fikri olmadığını kaydetti, “Şeytan bunun içerisinden çıkamaz” dedi.


Benzer Haberler

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK

Kadınlar Konseyi’nin 49’uncu kuruluş yılında “Ayak İzleri” sergisi açıldı

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK