Türkiye

“Düşmanlarımıza hodri meydan diyoruz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde konuştu.

Terörle mücadeleye; Akdeniz ve Ege başta olmak üzere bölgedeki hak ve menfaatlere yönelik tehditler eklendiğini kaydeden Erdoğan, “Savunma sanayimize yaptığımız yatırımları, insan kaynağıyla tahkim ederek tüm tehditlerle etkili mücadele halindeyiz” dedi.

Erdoğan “Kimi tarihçilerin dediği gibi ‘biz ordusu olan bir toplum değil bizatihi kendisi ordu olan milletiz.’ Bu hakikatin idrakinde olmayan kimi gafillerin ve hainlerin ısrarla ordumuzla milletimizi ayrıştırmaya çalışması, beyhude bir gayrettir” diye konuştu.

Dünden daha gür bir sedayla düşmanlara hodri meydan dediklerini vurgulayan Erdoğan, karşılarına çıkan herkes kararlılıklarını gördüğünü söyledi.

Doğu Akdeniz’de yaşanan gerginliğe de değinen Erdoğan, “Yunanistan ve Fransız halkı, kifayetsiz yöneticileri yüzünden başlarına gelecekleri biliyor mu?. Düşmanlarımıza hodri meydan diyoruz” dedi…

Erdoğan “On binlerce kilometre öteden Türkiye’nin demokrasisine, hukuk devletine, bölgesel çıkarlarına göz diken ülkelerin vatandaşları, bu sürecin dönüp kendilerine verecekleri zararın farkında mı? Ellerinden gelse bu millete bir nefes hava, bir yudum su, bir lokma ekmek vermeyeceklerin kuşatması altında olduğumuzun bilincindeyiz” dedi.

(BRT)



Benzer Haberler

İzmir açıklarında art arda iki deprem

NTV

Fidan “Türkiye ve Yunanistan arasında gerginliği azaltıcı bir mekanizmanın çalışıyor olması önemli”

AA

İstanbul Havalimanı’nda bebek arabasında 73 kilo altın ele geçirildi

AA

Ayten Gökçer hayatını kaybetti

NTV

Erdoğan “Kıbrıs sorununun çözüme kavuşturulması mühimdir”

AA

Miçotakis “Türkiye’yle aramızdaki anlayış ve ilişki ortamı olumlu şekilde gelişiyor”

AA