FeaturedKIBRIS

Dr. Fazıl Küçük Stadyumu’nda ilk gece maçı

Gazimağusa’daki Dr. Fazıl Küçük Stadyumu’nun aydınlatma ve çevre projesi tamamlandı.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte stadyum ilk gece maçında Yalova ile Türk ocağı arasındaki Koopbank Kıbrıs Kupası Finali’ne ev sahipliği yaptı. Böylece Dr. Fazıl Küçük Stadyumu Kuzey Kıbrıs’ta gece maçı yapılan dördüncü stat oldu.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, maç öncesi aydınlatma ve çevre projesinin tamamlanması nedeniyle düzenlenen törene katıldı, ardından kupa maçı finalini izledi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, törende yaptığı konuşmada, çok kısa sürede Dr. Fazıl Küçük Stadyumu’nun çağdaş bir şekle getirilerek Kıbrıs Türk futbolunun hizmetine kazandırıldığını ifade etti.

Başbakan Özgürgün, stadyumun Kıbrıs Türk halkının liderinin adına yakışır hale getirildiğini belirterek, kupa finalinde her iki takıma da başarılar diledi.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu da, Hüseyin Özgürgün’ün başbakanlığında hükümetin 13 ay gibi bir sürede Kıbrıs Türk sporu ve futboluna büyük yatırımlar yaptığını kaydetti.

Stadın aydınlatılması projesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Sertoğlu, Başbakan’ın sporda başlattığı yatırımın sürerek, tüm statların çağdaş görünüme kazandırılması temennisinde bulundu.

Küçük ailesi adına konuşan Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük de, stadyumun liderin adına yaraşır çağdaş bir hale getirildiğini belirterek, emeği geçenlere minnettarlığını bildirdi.

Mehmet Küçük, Dr. Fazıl Küçük’ün de spora büyük önem verdiğini, kısıtlı bütçelerle dahi gençlerin spor tesislerinden yararlanmasına büyük özen gösterdiğin, eski sporculardan olan Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün de spora sevgisini çağdaş tesisler ile ortaya koyduğunu kaydetti.

Mehmet Küçük, stadyuma 30 yıl önce Dr.Fazıl Küçük’ün ismini verilmesini sağlayanlara da teşekkür etti.

Kaynak: BRT


Benzer Haberler

Limasol’daki eylemde 10 genç tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Aşdod Limanı’na Larnaka üzerinden 400 tonluk yardım sevkiyatı yapıldı

KHA

Cinayet girişimiyle ilgili 10 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs’ta 20 yıldır devam eden serbest dolaşım toplumları biraraya getiriyor

Voice Kıbrıs Haber

Yarın ve çarşamba yağmur bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Hava 15 gündür tozlu

Voice Kıbrıs Haber