FeaturedKIBRIS

Bugün hava nasıl olacak? (22 Mayıs Cumartesi hava durumu tahminleri)

Meteoroloji Dairesi’nin 22 Mayıs Cumartesi günkü hava tahmin raporuna göre, bölge alçak basınç sistemi ile sıcak ve nispeten nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.

Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyretmesi, rüzgarın ise kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli ve fırtınamsı esmesi bekleniyor.

Bugün hava  parçalı bulutlu ve açık geçecek. En yüksek hava sıcaklığı iç kesimler ve sahillerde genellikle 21-29 derece dolaylarında seyredecek.

Başkent Lefkoşa’da sıcaklığın 29 derece olması bekleniyor.

Fırtına uyarısı!

Meteoroloji Dairesi, fırtına uyarısında bulundu.

Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamada, dün 21.00 ile bugün 19.00 saatleri arasında “fırtınamsı rüzgar” uyarısı yapıldı.

Açıklamada “Bölgemiz denizlerinden batı Taurus’ta kuzey ve batı yönlerden esmekte olan rüzgarın  zamanla kuvvetlenerek 7 kuvvetinde ve fırtınamsı rüzgar şeklinde devam etmesi beklenmektedir” denildi.

Orman yangın olasılığı çok yüksek!

Ormandaki yanıcı maddelerde bulunan nem miktarı ne kadar az ise, yangının çıkma ve yayılma ihtimali o derece büyük olur.

Bu maddelerin kuruluğu yağışın azlığına, hava sıcaklığının yüksekliğine, ortamdaki nispi nem miktarının düşüklüğüne ve buharlaşmanın şiddetine bağlıdır. Özellikle ince çaplı yanıcı maddelerdeki nem miktarının düşük olması yangınların meydana gelmesi olasılığını arttırmaktadır. Nispi nem oranının geceleri daha yüksek olması nedeniyle yangınla etkili mücadele ancak bu zaman kesitinde yapılabilmektedir.

15 dakikadan fazla güneş altında kalınmamalı !

Meteoroloji Dairesi hava sıcaklığının artmasıyla birlikte ultraviyole radyasyonunun yüksek olduğuna dair uyarı yayınladı. Yapılan açıklamada, gerekli tedbirler alınmadan özellikle 11:00 – 16:00 saatleri arasında 15 dk. dan fazla güneş altında kalınmaması konusunda uyarıda bulunuldu.

Açıklama şu şekilde:

“Olağan cilde sahip insanlar 15 dakika kadar güneşte kalabilirler. Ancak şapka ve gözlük kullanımı şiddetle önerilir. Diğer taraftan, güneşe maruz kalacak olan burun ve kulaklar mutlaka korunmalı, dudaklara koruyucu kremler sürülmelidir.”

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzey atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar “KKTC Doğu Akdeniz’de huzur ve güvenin anahtarı”

TAK

Hekimler Sendikası’ndan 28 Nisan “Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü” mesajı

Voice Kıbrıs Haber

“RFA Cardigan Bay” ve “Jennifer” Gazze’ye gitmek üzere Güney Kıbrıs’tan yola çıktı

TAK

Doç. Dr. Arif Akkeleş hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber